Nakon šokantnih optužbi
20

Oglasila se medicinska sestra koju kćerka Laneta Gutovića krivi za to što je ostala bez nasljedstva

N. O.
Foto: Klix.ba/Facebook
Foto: Klix.ba/Facebook
Nakon što je kćerka Milana Laneta Gutovića iznijela šokantne optužbe da je medicinska sestra uprkos zabrani dopustila posjete glumcu i to dvjema osobama koje su bile svjedoci njegovog zavještanja, ta ista sestra je demantovala njene navode.
Medicinska sestra Mara Tešić s Vojnomedicinske akademije (VMA) oglasila se za Danas.rs te poručila da ne želi da komentariše navode Milice Gutović navodeći da su to "porodične stvari".

Ipak je odgovorila na pitanje da li su njene tvrdnje da je tokom zabrane posjeta zdravstvenim ustanovama u Srbiji tokom pandemije covida omogućila dvjema osobama da uđu u bolničku sobu Milana Gutovića.

"To nije tačno", poručila je kratko za Danas.rs.

Podsjetimo, kćerka Laneta Gutovića tvrdila je da su te dvije osobe koje nisu ni u kakvom krvnom srodstvu s njenim ocem postali svjedoci njegovog navodnog usmenog zavještanja.

"Treći svjedok tog usmenog zavještanja upravo je Mara Tešić, medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zavještanjem moj otac je navodno svoje dvije kćerke Milicu i Nevenu i maloljetnu unuku potpuno lišio nasleđa. Svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće", tvrdi, između ostalog, ona.

Prema njenim riječima, istog dana kada je navodno uzeto usmeno zavještanje, Gutović je prebačen i na respirator, da bi 25. augusta i preminuo.

Milica Gutović je navela da je medicinska sestra Mara Tešić njenoj sestri Neveni i njoj onemogućila da posljednji put vide oca, a uvela je "lažne svjedoke, lažnog usmenog zavještanja".