Održat će tri koncerta
42

Oglasila se Konstrakta nakon što je Baby Lasagna u četiri minute rasprodao prvi koncert

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna prvi samostalni koncert na Šalati u Zagrebu 12. septembra rasprodao je za četiri minute pa su dodana još dva datuma, 13. i 14. septembar.

Njegov uspjeh prokomentirala je i srbijanska muzičarka Konstrakta, koja je Srbiju na Eurosongu prestavljala 2022. godine.

"Koji car", napisala je. Konstrakta je na ovogodišnjem Eurosongu čitala bodove srbijanskog žirija, koji je Lasagni dao maksimalnih 12 bodova. Prilikom čitanja bodova na glavu je stavila i tabletić, koji je postao zaštitni znak hrvatskog predstavnika.

Ranije je Konstrakta odgovorila i na usporedbe nje i Baby Lasagne.

"Pitali su me mnogi ljudi jesam li svjesna koliko smo Baby Lasagna i ja slični. Iskreno, nisam, jer mislim da njegujemo sasvim drugačiji stil: dok se on baca po sceni i dere, ja nepomično sjedim na mjestu i šapućem. Ali, ok, možda smo nekome slični jer i Baby Lasagna i ja imamo taj neki svoj osebujni stil, furamo svoj stil i nismo skloni kompromisima", rekla je prije nekoliko dana.

Inače, Lasagna se oglasio nakon rasprodanog koncerta.

"Šta?! Prvi show je rasprodan u četiri minute. Dodali smo drugi show i bit će u prodaji na istoj stranici u 16:00. I dalje mi nije jasno... U četiri popodne, za dan nakon, na istom mjestu", napisao je šokirani Lasagna.