Showbiz
102

Od obične djevojke do vojvotkinje od Cambridgea: Život Kate Middleton u slikama

Klix.ba
Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea je jučer, 9. januara proslavila svoj 34. rođendan, a u nastavku pogledajte kako je ukratko izgledao njen život u slikama.

Kate Middleton je supruga princa Williama, vojvode od Cambridgea, starijeg sina princa Charlesa i princeze Diane, drugog u nasljednom redu za britansku kraljevsku krunu. Njihovo je vjenčanje održano 29. aprila 2011. godine, te je tim činom postala vojvotkinja od Cambridgea.

Davno prije nego je postala poznata, Kate Middleton je bila obična djevojka iz Engleske.

Rodila se 1982. godine u Readingu, Berkshire, u imućnoj građanskoj porodici kao starija kćerka oca Michaela, pilota i majke Carol, stjuardese. Ima mlađu sestru i brata, Philippu i Jamesa.

U maju 1984. godine odselila se s porodicom u grad Amman u Jordanu, gdje je njen otac radio dvije i po godine.

Do trinaeste godine pohađala je St. Andrews School, a od 1995. Marlborough College, da bi se upisala na univerzitet St Andrews u Škotskoj, gdje je upoznala princa Williama. Diplomirala je historiju umjetnosti 2005. godine, a u novembru 2006. zaposlila se kao asistentica prodaje u trgovačkom lancu Jigsaw.

Od Božića 2003. godine bila je u romantičnoj vezi s princem Williamom. Zbog velike pažnje medija, par je 2007. nakratko prekinuo vezu, ali uskoro su ponovno bili zajedno.

Dana 16. novembra 2010. Kate Middleton i prince William objavili su zaruke, 29. aprila 2011. vjenčali su se u Westminsterskoj opatiji. Na dan vjenčanja, kraljica Elizabeta II podijelila im je titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, grofa i grofice od Strathearna i baruna i barunice od Carrickfergusa.

Dana 22. jula 2013. Kate Middleton je rodila sina, princa Georgea, trećeg u liniji nasljeđivanja britanskog prijestolja. Dana 2. maja 2015. godine, rođena je i princeza Charlotte od Cambridgea, njeno drugo dijete sa princom Williamom od Cambridgea.