{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obožavateljice bi zbog Justina Biebera prešle na islam

19.4.2013. u 17:40
207
18
Obožavateljice bi zbog Justina Biebera prešle na islam
207
 
Obožavateljice mladog kanadskog pjevača Justina Biebera spremne su mnogo toga učiniti samo kako bi dobile karte za njegov koncert. To je dokazano i na jednom norveškom TV showu. Naime, da bi učestvovale u takmičenju i osvojile ulaznice za koncert kandidatkinje su morale "preći na islam".
Kako bi otkrili na šta su sve spremni fanovi mlade tinejdžerske zvijezde, poznati kao beliebersi, TV show "Anne-Kat" dobro se našalio s njima.

Na ulici su postavili štand i organizovali nagradnu igru "Pređite na islam, osvojite ulaznice za koncert Justina Biebera". Nekoliko obožavateljica odlučilo je učestvovati u nagradnoj igri.

Morale su ukloniti šminku, staviti hidžab, pročitati tekst kojim potvrđuju da prelaze na islam te pročitati jedan pasus na arapskom jeziku.

Također, morale su naglas izgovoriti: "Justin Bieber je nečist i vjerovatno je homoseksualac".

Ipak, ovakva vrsta skeča naišla je na osudu, a oglasio se i biskup luteranske crkve istaknuvši kako su novinari na ovaj način pokazali nerazumijevanje prema vjernicima te dodao da ne shvataju koliko ljudima vjera znači.

"Ovo je primjer koji pokazuje da se ironija i nedostatak poštovanja pretvaraju u tragediju", istakao je norveški portal Dagen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: