Ismijavali njenu težinu
0

Obožavatelji Lady Gage vrijeđali Adele na Twitteru

Sarajevo-x.com
Adele
Adele
Ljubomorni obožavatelji Lady Gage iskoristili su društvenu mrežu Twitter kako bi vrijeđali britansku pjevačicu Adele.

Naime, dvije pjevačice bore se za najprestižniju titulu u muzičkoj industriji - najprodavaniji muzičar na svijetu.

No, Adele je pretekla američku pop pjevačicu i prema zvaničnim podacima njen album je već među 10 najprodavanijih ove godine, a obožavateljima Lady Gage, poznatim kao "mala čudovišta", ta vijest je očigledno teško pala pa su se na društvenoj mreži Twitter obrušili na Britanku, vrijeđajući je na račun njene težine.

Zabrinuti da bi se na kraju godine Adele ipak mogla okruniti laskavom titulom, obožavatelji Lady Gage su Twitter preplavili malicioznim šalama, a jedna od najpopularnijih glasi:

"Gaga neće više nositi svoju haljinu od mesa jer se plaši da bi ju Adele mogla pojesti". Obožavatelji, koji očigledno teško podnose činjenicu da njihova miljenica ima konkurenciju, su snimili i nekoliko klipova koji ismijavaju Adele pa tako u jednom lažna Adele pjeva da je "lijepa" zahvaljujući jednom restoranu koji nikad ne promaši narudžbu.

Ismijavanje se intenziviralo nakon što je Adele bila primorana da otkaže nekoliko posljednjih koncerata zbog operacije glasnica. Fanovi Lady Gage su kazali da se radi samo o izgovoru jer, prema njihovom mišljenju, Adele nije mogla prodati dovoljno ulaznica pa je otkazala turneju.

Producenti Lady Gage su ovakvo ponašanje njenih obožavatelja shvatili ozbiljno pa su izdali saopćenje u kome stoji:

"Lady Gaga ne podržava ismijavanje nikoga na račun njegovog fizičkog izlgeda. To se kosi sa svime za šta se ona zalaže i obožavatelji koji rade takve stvari su je razočarali".

Adelin nosač zvuka 21 je 37 sedmica među pet najprodavanijih, a do sada je širom svijeta prodat u 10 miliona primjeraka dok je Gagin album Born This Way skliznuo s liste 40 najprodavanijih nakon samo 24 sedmice.