Nevjerovatne brojke
26

Oboren još jedan rekord: WhatsApp zabilježio 25 miliona poruka u sekundi tokom finala SP-a

L. R.
Messijeva objava na Instagramu oborila rekord (Foto: Instagram/Shutterstock)
Messijeva objava na Instagramu oborila rekord (Foto: Instagram/Shutterstock)
Mark Zuckerberg podijelio je još jednu objavu koja je srušila rekorde WhatsApp poruka tokom FIFA Svjetskog prvenstva 2022.

Prema njegovoj objavi, WhatsApp je dosegao rekordnih 25 miliona poruka u sekundi tokom finala. Međutim, to nije jedini postignuti rekord na društvenim mrežama.

Nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, direktor Facebooka, Mark Zuckerberg objavio je na Facebooku da je objava Lionela Messija sa Svjetskog prvenstva u kojoj drži trofej, sada najlajkanija fotografija u povijesti Instagrama.

U trenutku pisanja ovog teksta Messijeva objava u kojoj drži trofej Svjetskog prvenstva ima 68,2 miliona lajkova, te je na taj način prestigao najpopularniju objavu na Instagramu, ali je nadmašio i najpopularniju objavu kada je riječ o sportašima.

Postoji još nekoliko rekorda, koji su oboreni tokom finala Argentine protiv Francuske.

U najnovijem razvoju događaja, Elon Musk izjavio je da je tokom finala u Kataru vidio preko 24.400 tweetova u sekundi, kada je Kylian Mbappe postigao drugi gol za Francusku i izjednačio rezultat protiv Argentine.

Kompanija iz Indije JioCinema, koja je omogućila prijenos FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru, izjavila je da je 32 miliona gledatelja koristilo aplikaciju za gledanje utakmice posljednjeg dana prvenstva.

Izvršni direktor Googlea Sundar Pichai također je podijelio tweet u kojem navodi da je pretraživanje tokom finalna zabilježilo najveći promet u 25 godina.

Smatra se da je finale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva postao i najgledaniji sportski događaj na internetu.