Preminuo u subotu
16

Objavljeni rezultati prvih toksikoloških nalaza nakon smrti Matthewa Perryja

N. O.
Screenshot/Today
Screenshot/Today
Smrt Matthewa Perryja nije posljedica predoziranja fentanilom ili metamfetaminom, pokazuju prvi rezultati toksikoloških testova prema navodima TMZ-a.

Izvori su za TMZ kazali da su istražitelji izvršili manje detaljan test na Perryju koji je otkrio da u svom organizmu nema fentanil ili metamfetamin. Međutim, važno je napomenuti da se detaljniji testovi i dalje provode kao dio toksikologije kako bi se analiziralo da li su u njegovoj krvi prisutne druge ilegalne droge - i jesu li nivoi lijekova na recept bili u štetnim dozama.

Dobijanje tih rezultata će vjerovatno potrajati 4-6 mjeseci, a nakon što se prikupe svi ti podaci, mrtvozornik će utvrditi uzrok i način smrti.

TMZ je ranije izvijestio da su svi lijekovi na recept pronađeni u Matthewovoj kući bili prepisani glumcu za njegove razne bolesti i pohranjeni u odgovarajućim bocama.

Ako bi se nešto nedozvoljeno pojavilo u rezultatima autopsije, Odsjek za pljačke i ubistva policije Los Angelesa će nastaviti istragu.

Angažman policije je u početku mnogima bio čudan uzevši u obzir da nema tragova nasilne smrti, međutim, uobičajeno je da detektivi preuzmu vodstvo u slučajevima visokog profila.

Kako je TMZ izvijestio, Matthew je pronađen kako ne reagira u svojoj hidromasažnoj kadi u subotu nakon. Iako se čini da je umro od utapanja, mrtvozornik će imati posljednju riječ nakon što sva testiranja budu završena.