Jugoslovenska zvijezda
57

Objavljena fotografija Mire Furlan kada je imala pet godina, pratitelji oduševljeni ljepotom

I. B.
Mira Furlan (Foto: Pixsell)
Mira Furlan (Foto: Pixsell)
Glumica Mira Furlan zapamćena je kao jedna od najvećih jugoslovenskih glumica, a uskoro će se navršiti godina dana otkako nas je napustila. Sada je osvanula fotografija iz njenog djetinjstva, a mnogi su se složili kako je odmalena zračila posebnošću.
Fotografija iz 1960. godine, kada je Mira bila petogodišnja djevojčica, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Mnogi su pisali kako je već tada bilo jasno da će biti prava ljepotica, a posebnu pažnju posvetili su njenom pogledu.

[TWITTER]1480958037498150920[/TWITTER]

"Njene oči su ogledalo njene duše, prelijepe", "Uvijek je bila posebna", "Tako zreo pogled u tim godinama", "Kako divna djevojčica, "Po okicama sam je odmah prepoznala", pisali su u komentarima.

Mnogi su izrazili i žaljenje za glumicom.

"Kako brzo prolazi život", još je jedan od komentara.

Podsjećamo, nedavno su osvanuli potresni odlomci iz Mirine autobiografije "Voli me više od svijega na svijetu" u kojima je glumica opisala kako je više puta bila žrtva silovanja. Knjigu je dovršila neposredno prije svoje smrti.

Glumila je u brojnim ostvarenjima poput "Otac na službenom putu", "Za sreću je potrebno troje" i "U raljama života". Između ostalog, imala je ulogu i u "Cirkus Columbija", "Vratiće se rode", "Smogovci", "Velo misto", "Sarajevske priče" i mnogim drugim.

Preminula je u 66. godini života od virusa Zapadnog Nila, a iza sebe je ostavila supruga Gorana Gajića i njihovog sina Marka Lava.