Šta sluša predsjednik?
0

Obama zaluđen Stonesima, Jay-Zijem, Bobom Dylanom...

Sarajevo-x.com
Barack Obama (Foto: AP)
Barack Obama (Foto: AP)
Kada želi da se opusti američki predsjednik Barack Obama jednostavno stavi u uši slušalice svog iPoda. Tvrdi kako mu je muzika izvor velike radosti i utjehe.

Obama na svom iPodu ima kolekciju od 2.000 pjesama, a izvođači, koji svojom muzikom opuštaju prvog čovjeka Amerike, su Stevie Wonder, Bob Dylan, Rolling Stonesi i Jay-Z.

U intervjuu za magazin "Rolling Stone", predsjednik Obama je istakao kako je muzika bila njegov veliki izvor radosti i utjehe u najtežim danima. Također, Obama je dodao i to da njegove kćerke imaju sličan muzički ukus kao i on, što mu je jako drago.

"Na iPodu imam 2.000 pjesama. Najviše je tu pjesama Steviea Wondera, Boba Dylana, ali i Rolling Stonesa. Također, često slušam R&B, imam dosta pjesama MIlesa Davisa i Johna Coltrane. Također, slušam i klasičnu muziku", kazao je Obama.

Američki predsjednik je također istakao da voli rap-muziku, te da je jako mnogo slušao Jay-Zija, međutim njegov lični pomoćnik Reggie Love preporučio mu je Lila Waynea i Nasa, tako da sada sluša i njihove pjesme.