Showbiz
7

Obama "savjetovao" Kanyea Westa o pitanju reperove "predsjedničke kampanje"

Klix.ba
Foto: EPA/Facebook
Foto: EPA/Facebook
Barak Obama našalio se na račun repera i muzičkog producenta Kanyea Westa koji je najavio da će se 2020. godine kandidirati za predsjednika SAD-a.

"Možda ste čuli već za to, Kanye West namjerava postati predsjednik. I sam sam se veoma začudio, ali ako je ozbiljan, možda mu ja mogu ponuditi nekoliko savjeta", rekao je američki predsjednik tokom govora na jednoj humanitarnoj večeri u San Franciscu.

Obama je rekao da se kao predjsednik često morao nositi s "čudnim ljudima koji se ponašaju kao da su u nekom zvijezda nekog reality showa", očito aludirajući na "Upoznajte Kardashiane", u kojoj su glavne uloge reper i njegova supruga Kim Kardashian.

Također, sudeći po njegovim izjavama, Obama je i veoma skeptičan što se tiče uspjeha Westove kampanje.

"Zar stvarno mislite da će ova država izabrati Afroamerikanca sa čudnim imenom za predsjednika?", rekao je američki predsjednik.

Naime, Kanye West je tokom dodjela ovogodišnjih MTV-ovih muzičkih nagrada najavio kako će se 2020. kandidirati za predsjednika, te kako kako mu politika nije strana. Inače, West je već ranije pokazivao podršku aktuelnom predsjednik SAD-a, te nastupao i tokom proslave Obamine inauguracije u januaru 2009.