ABC
0

Obama: "Kanye West je budaletina"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što se na nedjeljnoj dodjeli MTV nagrada obrukao izlaskom na pozornicu i otimanjem mikrofona mladoj kolegici Taylor Swift, o nedoličnom potezu repera Kanye Westa progovorio je i sam američki predsjednik Barack Obama.

Nesmotrenog muzičara koji je požurio svima reći koliko mu se sviđa spot kolegice Beyonce Obama je u utorak nazvao "budaletinom".

Javnost takav komentar nije očekivala od inače disciplinovanog predsjednika, a on ga je uputio u nezvaničnom dijelu razgovora za TV mrežu ABC, objavio je voditelj Terry Moran.

Upravo je Moran iskoristio riječi predsjednika i napisao ih na svom Twitter statusu.

"Predsjednik Obama nazvao je Kanye Westa budaletinom zbog njegovog ispada na dodjeli MTV nagrada kad je pobijedila Taylor Swift. E pa to ja zovem predsjednikom", ispisao je voditelj.

Ispred mreže ABC su se nakon toga izvinili Bijeloj kući za javno objavljivanje komentara datih van programa te obećali da će poduzeti sve kako se takvo nešto ne bi ponovilo.

U sinoćnjem gostovanju u emisiji Jaya Lenoa West je izjavio kako se pokušao lično izviniti Swiftovoj. Iz Bijele kuće nije upućen nikakav komentar svega ovoga, bilježi Guardian. Ipak, jasno je da se sa Obaminom "procjenom" slaže veći dio javnosti.