Carlos Santana
0

'Obama bi trebao legalizirati marihuanu'

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni gitarista Carlos Santana izjavio je da bi volio da američki predsjednik Barack Obama razmotri legalizaciju marihuane, prenosi u petak AP.

Carlos Santana, 'gitarski bog' kako ga Amerikanci odmilja zovu, izjavio je da bi Obama trebao razmisliti o pitanju legalizacije marihuana u Sjedinjenim Američkim Državama, te da bi to 'transformiralo' državu i njene stanovnike.

'Stvarno vjerujem da bi dekriminalizacija upotrebe i kupovine marihuane bila odlična stvar. Porez koji bi se time ubirao mogao bi biti utrošen na edukaciju i siromašne', izjavio je Santana, inače nastanjen u Hollywoodu.

'Možda bi sebi mogli i priuštiti dobrog guvernera, a ovog sada vratiti u Hollywood da snima niskobudžetne filmove', rekao je gitarista misleći na kalifornijskog guvernera Arnolda Schwarzeneggera.

Iako 61-godišnjak, Carlos Santana, autor velikih hitova 'Evil Ways' i 'Maria, Maria', trenutno priprema dva nova albuma.

U svojoj karijeri Carlos Santana je snimio osam zlatnih i sedam platinastih albuma. Prodao je više od 40 000 primjeraka albuma. Krajem 1999. godine sa 52. godine osvaja vrh američkih top lista sa pjesmom 'Smooth' u saradnji s Rob Thomasom.

Carlos Santana je poznat po svome stilu miješanja pop muzike sa bluesom, rock'n'rollom, te afro-kubanskim i latinskim zvucima.