Odlazak zvijezde "Čarlijevih anđela"
0

FOTO / O'Neal u knjizi opisao posljednje sate života Farrah Fawcett

Klix.ba
Glumac Ryan O'Neal napokon se otvorio i progovorio o posljednjim satima života glumice Farrah Fawcett, koja je svojevremeno smatrana jednom od najatraktivnijih žena na svijetu.

O'Neal je ispričao kako je satima bdio nad njenom posteljom prije nego što je preminula od raka 2009. godine. Zvijezda serije "Čarlijevi anđeli" oboljela je od raka 2006. godine.

O'Neal koji se bori sa rakom prostate detaljno je u svom dnevniku opisao kako mu je srce bilo slomljeno nakon smrti Farrah Fawcett, odnosno izdana je i njegova knjiga pod nazivom "Nas dvoje: Moj život sa Farrah". O'Neal je u knjizi ispričao kako je planirao da se oženi sa Farrah u bolnici St John's, međutim sveštenik koji ih je trebao vjenčati stigao je u njenu sobu taman da joj da posljednju pomast.

"Nakon što je sveštenik otišao, ja sam legao pored nje, sklupčio sam svoje tijelo oko njenog da bi joj bilo toplo, potom sam nježno milovao ruku. Konstantno sam osjećao njen puls. Njeno srce je jednostavno odbijalo da prestane kucati. Ostao sam sam sa svojom ljubavi. Uzeo sam joj ruku. Još uvijek mogu osjetiti njen puls, ali ona sada pokušava otići. Otkucaji njenog srca su postali sve tiši, a potom su potpuno iščezli. U jutro 25. juna Farrah je usnila vječni san", napisao je O'Neal u svom dnevniku, čiji su dijelovi objavljeni u Daily Mailu.

O'Neal boluje od raka prostate, a njegov glasnogovornik je potvrdio za magazin People da se radi o drugom stadiju. Ovaj glumac je posljednjih godina imao zaista teško životno razdoblje, osim smrti Farrah, koja je umrla u 62. godini života, O'Neal je posljednje godine proveo u borbi i sa leukemijom.

"Iako sam bolestan ipak sam optimista. Sreća pa je bolest otkrivena na vrijeme, a kada se to desi, to znači da ima šanse za ozdravljenjem. Zbog toga preporučujem svima da idu na redovne kontrole", rekao je O'Neal, prenose američki mediji.