Bivša američka ikona
42

O.J. Simpson uskoro na slobodi nakon devet godina zatvora

Klix.ba
O.J. Simpson (Foto: EPA)
O.J. Simpson (Foto: EPA)
Bivša ikona američkog fudbala i jedan od najplaćenijih sportista svijeta Orenthal James Simpson, koji je u žižu javnosti dospio nakon navodnog ubistva supruge Nicole Brown i njenog ljubavnika Ronalda Goldmana, bit će pušten na slobodu u oktobru ove godine.

Simpson je već devet godina u zatvoru Lavok u Nevadi zbog oružane pljačke i oružanog napada koji je počinio sa trojicom saučesnika u hotelskoj sobi kasina Palace Station u Las Vegasu. Naime, Simpson je sa saučesnicima uz prijetnju oružjem oduzeo dvojici kolekcionara sportske suvenire. Riječ je o loptama za američki nogomet sa Simpsonovim potpisom, lopticama za baseball s potpisima slavnih igrača, fotografijama i sportskim trofejima, ukupne vrijednosti oko 100.000 dolara.

Foto: EPA
Foto: EPA

On je 2008. godine osuđen na kaznu "od devet do 33 godine zatvora", a danas mu je Odbor za pomilovanje odobrio puštanje na uslovna slobodu.

"Moje vrijeme je prošlo. Proveo sam ga pošteno i dobro kao što bi bilo ko mogao", rekao je 70-godišnji Simpson na današnjem saslušanju za uslovni otpust.

Ipak, Simpson je danas odbacio odgovornost za zločin u Vegasu rekavši kako su ga zaveli njegovi saradnici koji su se, kako je kazao, na suđenju okrenuli protiv njega.

"Nažalost, oni su izašli iz zatvora nakon što su rekli 'O.J. nam je rekao da to uradimo'. Ja ništa ne mogu uraditi po tom pitanju", dodao je Simpson.

Foto: EPA
Foto: EPA

Ovih dana svjetskim medijima su kružile informacije kako bi Simpson trebao izaći na slobodu, ali su ga navodno duže zadržali u zatvoru zbog masturbiranja u ćeliji koje je striktno zabranjeno u Lavloku.

Vezani članci