Los Angeles
0

O.J. Simpson bi mogao umrijeti iza rešetaka

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
O.J. Simpson će u zatvoru provesti najmanje narednih devet godina, ali, kako je istakao tužilac, njegova kazna bila bi manja da je pristao na dogovor sa sudom.

Bivši glumac i igrač američkog fudbala osuđen je u petak za kidnapovanje i oružanu pljačku dvojice prodavača sportskih antikviteta 2007. godine, saznaje AP.

Advokat David Roger nije dao informacije o tome kakvi su uslovi ponuđeni 61-godišnjaku, a koje su njegovi advokati prethodno odbili.

"Nikako nisam želio nekome nauditi ili nešto ukrasti", izjavio je Simpson i izjasnio se da nije kriv. "Žao mi je. Žao mi je zbog svega."

Ipak, sutkinja Jackie Glass iz suda u Los Angelesu nije bila uvjerena da je to zaista tako. Simpsonov "kolega u zločinu" Clarence Stewart dobio je istu kaznu. Sutkinja je ocijenila da je njihov potez bio "velika glupost".

Podsjećamo, osuđeni su opljačkali trgovce za koje su smatrali da imaju nešto od njihovih predmeta. U prodavnicu su upali na silu, prijetili oružjem i odnijeli stvari.

Ovo nije prvi put da se bivši igrač američkog fudbala nađe na sudu. Još 1995. policija ga je sumnjičila za ubistvo svoje supruge i njenog prijatelja, ali je ipak oslobođen optužbi. Kasnije je, raznim malverzacijama, uspio izbjeći plaćanje 33,5 miliona dolara odštete porodici ženinog prijatelja.