Novi sistem u Beogradu
68

Novinarka RTS-a pokušala pokazati kako kupiti kartu za gradski prevoz pa ismijana: Čari programa uživo

N. O.
Screenshot/RTS
Screenshot/RTS
Kako je u Beogradu uveden novi sistem naplate karata gradskog prevoza, novinarka RTS-a pokušala je u emisiji demonstrirati kako to učiniti, ali joj nije pošlo za rukom zbog čega su je ubrzo počeli ismijavati na društvenim mrežama.

Jedna od tema emisije Hronika na RTS-u bio je novi način plaćanja karata za gradski prevoz u Beogradu. Nakon što je voditeljica najavila da se u pojedinim vozilima od sad može kreditnim karticama kupiti karta, novinarka se javila uživo kako bi pokazala kako to funkcioniše.

"Ono što je važno jeste da se ovaj aparat nalazi na prvim vratima, kod vozača. Međutim, kada kupujete kartu nemate nikakav kontakt s vozačem i za tim nema potrebe jer se zaista aparat lako koristi", kazala je javljajući se iz jednog od vozila gradskog prevoza.

Međutim, ono što je tvrdila, nije uspjela demonstrirati. Nastavila je kazavši da će pokazati kako izgleda kupovina karte.

Novinarka je odabrala kartu koju je željela i izvadila karticu kako bi platila. Međutim, nije uspjela skenirati jer je na pogrešno mjesto prislanjala karticu. Naposljetku je označila još jednu kartu, ali nije uspjela platiti.

"Neka je greška u pitanju, ali da znate da na vrhu uređaja izađe vaša papirna karta i tu kartu čuvate", kazala je na kraju.

Isječak ovog javljanja u emisiji je počeo kružiti društvenim mrežama, a korisnici nisu štedjeli novinarku.

"A ono narandžasto je ikebana pa lijepo je nacrtano gdje treba da prisloni", "Što bi se ona pripremila prije uključenja u program. Opušteno", "Šta kaže udruženje konduktera", "Čari i ljepote programa uživo", glasili su neki od komentara.