Showbiz
0

Nova knjiga o princezi Diani prikazuje je kao proračunatu i zlobnu

Sarajevo-x.com
10 godina poslije njene smrti, princeza Diana i dalje je predmet kontroverzi i bombastičnih medijskih naslova. Ovaj put radi se o novoj knjizi o životu pokojne princeze, koja otkriva potpuno drugačiju priču o njenom braku sa princom Charlesom.

Knjigu je napisala Dianina prijataljica i urednica New Yorkera, Tina Brown. U knjizi Brown piše da se Diana za princa Charlesa udala samo zbog njegove titule te da je lagala da se bacila niz stepenice dok je bila trudna sa princom Williamom, želeći na taj način izazvati sažaljenje javnosti.

Iako je Diana u svojoj knjizi napisala da joj je dan vjenčanja sa Charlesom bio najgori dan u životu te da je imala osjećaj kao da je bila "žrtveno janje poslano na klanje", Brown tvrdi da je noć prije vjenčanja pjevala od sreće i stalno ponavljala da se "sutra udaje za princa od Walesa".

Brown također u svojoj knjizi navodi da su Diana i Charles imali seksualne odnose prije vjenčanja, i to u kraljevskom vozu te da je Charles počeo varati princezu tek kada su njeni napadi histerije i poremećaj u ishrani postali previše nepodnošljivi za njega. Ostali Dianini bliski prijatelji porekli su sve što piše u knjizi.