Otkriva "mračne" tajne
44

Nova knjiga o kraljevskoj porodici optužuje princa Charlesa za rasizam

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Knjiga Christophera Andersena "Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan" donosi nove detalje odnosa u kraljevskoj porodici, a iznosi i prilično kontroverzne tvrdnje gdje princa Charlesa optužuje za rasizam.
Jedna od glavnih priča koju donosi knjiga, a koju ističe Page Six, jeste razgovor Camille i Charlesa gdje princ pita kakav će biti ten Meghaninog i Harryjevog djeteta.

"Dana 27. novembra 2017. godine, vjeridba princa Harryja i Meghan Markle objavljena je u 5 sati ujutro. Nekoliko sati kasnije, princ Charles je stigao na doručak i rekao svojoj supruzi Camilli: 'Pitam se kako će djeca izgledati?'

Camilla je bila "pomalo zatečena" pitanjem odgovorila: "Pa, apsolutno predivno, sigurna sam."

Spustivši glas, Charles je upitao: 'Mislim, šta misliš kakav bi mogao biti ten njihove djece?'", piše u novoj knjizi.

Andersen tvrdi da je upravo Charles neimenovani član porodice koga su Harry i Meghan optužili za rasizam tokom intervjua s Oprah Winfrey.

Naslovnica knjige
Naslovnica knjige




Autor govori da su Charlesovu "radoznalost" izokrenuli dvorjani skloni spletkama kako bi mu dali rasistički prikaz.

Knjiga također otkriva Harryjevu frustraciju nakon što se požalio Charlesu zbog neosjetljivog komentara, a koji mu je rekao da je "previše osjetljiv po tom pitanju".

Ovaj stav dijelio je i William, koji je navodno komentar o boji kože nazvao "netaktičnim", ali "ne znakom rasizma u porodici".

Andersen piše da je ozbiljna optužba za rasizam glavni uzrok raskola između Williama i Harryja. Ali autor također tvrdi da je situaciju pogoršala njihova baka, kraljica Elizabeta II, koja je dolila ulje na vatru učinivši da se Harry osjeća "izbrisanim" iz kraljevske porodice.

Knjiga govori i o upoznavanju Meghan i Harryja, razlozima napuštanja porodice, odnosu između braće te pojedinačnim događajima koji opisuju njihove međusobne odnose.