"Vječna inspiracija"
37

Nostalgično prisjećanje Nine Badrić na čovjeka koji ju je "otkrio": Skenderija, Dino i ja

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nina Badrić podijelila je nostalgičnu objavu na svom Instagram profilu, a na njoj u sarajevskoj Skenderiji pozira uz Dinu Dvornika.

Hrvatska pjevačica Nina Badrić na svom Instagram profilu često dijeli svoje stare fotografije kojim se prisjeća starih izdanja. Posljednja u nizu bila je crno-bijela fotografija i to iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, a na kojoj je pozirala s Dinom Dvornika.

"Sarajevo, Skenderija, Dino Dvornik i ja", napisala je uz fotografiju. Za muzičku podlogu na Instagram storyju dodala je upravo Dvornikovu pjesmu "Lady".

Uz ovu fotografiju, podijelila je još jednu iz 2000. godine, kao i snimak sa snimanja spota za pjesmu "Dodiri od stakla" koja je objavljena 2009. godine.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Poznato je da je hrvatsku pjevačicu "otkrio" upravo Dino Dvornik. Svojevremeno je u intervjuu za HRT ispričala kako ju je, dok je radila u butiku, čuo dok pjevuši i rekao da će je odmah sutra voditi da potpiše ugovor.

"Sutradan ujutro u 10 sati Dino Dvornik, tada najslavniji pevač u zemlji, došao je po mene kući. Donio mi je čaj i pecivo i otišli smo u Croatia Records", ispričala je pjevačica.

Nina ga se često prisjeća na društvenim mrežama, a u još jednom prisjećanju ga je nazvala svojom "vječitom inspiracijom" te je napisala: "Baš puno fali Dino. Sigurno najjači muzičar ovih prostora inovator muzike i jedinstvena nota. I jedan od najjačih vokala na sceni. Meni je bio i ostao najveći car".