Život s tri muškarca
457

Njegica Balorda Moro: Nekadašnja Miss BiH postala poslovna žena i posvećena majka

Piše: S.H.P.
Foto: Njegica Balorda Moro sa suprugom Nevenom i sinovima Naumom i Simonom (Foto: I. Š./Klix.ba)
Foto: Njegica Balorda Moro sa suprugom Nevenom i sinovima Naumom i Simonom (Foto: I. Š./Klix.ba)
Njegica Balorda Moro je jedna od najljepših bosanskohercegovačkih žena. Svoju popularnost Njegica je stekla kada je 2004. godine proglašena za Miss BiH. Od tada je njena manekenska karijera krenula uzlaznom putanjom, a okušala se i kao voditeljica i glumica.

Njegica je sada poslovna žena koja sve svoje slobodno vrijeme provodi sa svojom porodicom - suprugom Nevenom i sinovima dvogodišnjim Naumom i petomjesečnim Simonom.

"Prije pet mjeseci nam je stigao jedan presladak dječak koji je sa sobom donio emocije za koje sam mislila da ne mogu ponoviti nakon bujice emocija koje su me preplavile kada sam u naručje uzela svog prvog sina. Kažu kako se sa bebom rađa i majka, tako da sam ja prije nešto više od dvije godine upoznala i jednu drugu sebe. Postala sam ranjivija, imam viši prag tolerancije i strpljenja koje ranije nisam imala. Sada manje tolerišem brzu vožnju, posebno kada je neko drugi vozač, pa sam postala i suvozač koji stalno zvoca", kazala nam je kroz smijeh Njegica Balorda Moro.

Dok razgovaramo, Njegicin suprug Neven sve vrijeme čuva i pazi sinove. On joj je, kaže, desna ruka kada je riječ o odgoju sinova. I on to zaista radi sa zadovoljstvom.

"Mislim da je danas teško odgojiti djecu i naučiti ih šta su prave vrijednosti, jer nam je društvo otišlo u potpuno pogrešnom smjeru, ali i pored toga trudit ću se da izrastu u vrijedne, poštene i dobre ljude. S obzirom na to da je porodica ogledalo i stub svega, nadam se da ću u tome i uspjeti", kaže Njegica i dodaje kako je u odgoju dječaka ona ta koja je onaj strogi policajac, jer su svi ostali suviše popustljivi prema njima, a autoritet mora postojati.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Priznaje da joj činjenica što sa suprugom vodi privatni biznis dosta olakšava organizaciju vremena i obaveza, jer je on dosta štedi kada je riječ o poslovnim obavezama, jer mu je baš kao i njoj porodica na prvom mjestu liste prioriteta.

"Često imam osjećaj da mi je dan trajao 48 sati i da na kraju opet nisam uspjela završiti neke svoje obaveze. Naum je dvogodišnjak koji zahtijeva punu pažnju, a obično dok on popodne spava Simon je budan i tako u krug, ali onda samo jedan njihov osmijeh izbriše sav umor", rekla je Njegica.

Podjela porodičnih obaveza

Njegicin suprug Neven Moro kaže da je najbitnije da u porodici vladaju sklad i dobra organizacija. Vjeruje da se tako sve može postići, zato tako zdušno i pomaže svojoj supruzi.

"Dječaci i ja najviše vremena provodimo vani. Da bih je bar malo oslobodio obaveza mijenjamo se, ako Njegica brine o Simonu, ja brinem o Naumu. Gledamo da napravimo neki balans kako bi svako imao bar malo vremena za sebe", rekao nam je Njegicin suprug Neven Moro.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Njihov sin Naum je rođen prijevremeno sa samo dva kilograma i 200 grama. Srećom, nije bilo posljedica pa Naum izrasta u pametnog i vrlo znatiželjnog dječaka.

"Majčinska ljubav je izvor svih supermoći. U mom slučaju najbolji pokazatelj toga je činjenica da sam se sama odvezla u porodilište kad mi je krenuo prijevremeni porođaj. Moj jedini cilj tada bio je da on bude dobro i da ne gubim vrijeme čekajući da neko dođe po mene. Suprug je tada bio na poslovnom putu u Austriji tako da smo Naum i ja sami uradili odličan posao", prisjetila se Balorda Moro.

U budućnosti bi Njegica voljela roditi i treću bebu. Iako joj spol djetata nije bitan, kaže da bi ipak voljela da Naum i Simon imaju sestru.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Moj uspjeh je i što imam divnu i zdravu porodicu, dok je uloga majke ipak najveći uspjeh i sreća. Kada se osvrnem na prošlost, moram priznati da sam ponosna što sam ostala normalna i obična djevojka iako sam itekako imala priliku da izgubim tlo pod nogama i zanemarim osnovna moralna načela, što se vrlo često dešava mladim djevojkama koje postignu neki uspijeh", kaže naša sagovornica.

Za bračnu sreću potrebna je zrelost

Njegica je u sretnom braku već pet godina. A recept za sretan i uspješan brak leži u činjenici da su oboje u brak ušli kao zreli ljudi koji znaju šta žele u svom životu. Vjeruju kako su kompromis, razumijevanje i razgovor najbitniji kada želite graditi odnos s nekom osobom na duge staze.

"Neven me je osvojio svojim šarmom. Bio je krajnje neposredan, običan, neisfoliran i spontan. Bio je sve ono što se danas rijetko sreće, ali onog trenutka kad je osvojio moju mamu, ja se više ništa nisam pitala, to je bilo bitnije od svih vrlina", kaže kroz smijeh Njegica.

Nevena je ipak osvojio Njegicin osmijeh.

"Njegicu sam upoznao u staroj crkvi dole na Baščaršiji, sasvim slučajno. Bila je to žena s najljepšim osmijehom. Mi smo prije veze dugo bili prijatelji. Družili smo se godinu dana. Iz prijateljstva se rodila ljubav, a iz ljubavi dvoje prekrasne djece", rekao je Moro.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Iako Njegica uživa u beskrajnoj podršci svog supruga, o povratku modelingu ne razmišlja jer joj je bitno vrijeme koje može posvetiti svojim dječacima. Kaže kako je to bio jedan lijep dio njenog života koji je sada daleko iza nje, no voljela bi se baviti glumom.

"Moje pojavljivanje u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' bilo je nezaboravno iskustvo i nakon toga sam ozbiljno razmišljala da upišem časove glume. Tanja je na mene ostavila poseban utisak, imala sam osjećaj da je znam cijeli život, dok su Senad i Mustafa genijalci u svom poslu i zaista mi je bilo zadovoljstvo i privilegija sarđivati s njima. Generalno, sve što ima veze s kamerom mene neopisivo privlači, tako da bih voljela da ponovo dođem u priliku da radim nešto slično", rekla je na kraju našeg razgovora Njegica.