Hrvatska voditeljica
53

Nikolina Pišek pred kamerama prvi put progovorila o smrti supruga pa se skoro rasplakala

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nikolina Pišek prvi put je pred kamerama govorila o smrti supruga Vidoja Ristovića te se skoro rasplakala tom prilikom.

Hrvatska voditeljica je tokom emisije na Uni TV, koju vodi upravo ona, govorila o gubitku koji je doživjela.

U isječku objavljenom na Instagramu može se čuti kako govori: "Oprostite, meni malo drhti glas". Potom se zaustavila da zadrži suze i nastavila govoriti.

"Šta god da uradim i kako god da se postavim, ja ću dočekati neku osudu, s neke strane. Tako da mislim da je ta pozicija, udovica, koja se istovremeno treba nositi sa strašnim gubitkom...", započela je.

"Kao da nosim nekakvu krivnju, kao da je na meni neki krimen, kao da sam ja nešto skrivila", rekla je Nikolina u emisiji čija je tema bila pitanje "Ima li života za žene na Balkanu nakon smrti supruga?".

Pišek se prethodno u intervjuu za Gloriju osvrnula na zbivanja koja su uslijedila nakon smrti njenog supruga te na "medijsku hajku" koju je doživjela.

"Pretpostavljam da je to zato što sam žena, koja se na brdovitom Balkanu i dalje tretira kao objekt koji treba iskorištavati dok za to ima energije i dok je politički podobna, a poslije ih treba odstraniti. Šta god da sam bila prije ili što god da sam odlučila biti sada ne valja, jer žena u našem društvu nikada nije dovoljno dobra. Prestala sam se truditi biti dobra ikome osim sebi i svojoj obitelji", ispričala je tada Pišek.