Razlog opravdan
0

Niko ne želi kupiti imanje Jeffreya Epsteina u Novom Meksiku, evo i zašto

N. C.
Ranč u Novom Meksiku gdje je Jeffrey Epstein navodno trgovao djecom koja su seksualno zlostavljan ne pronalazi kupca, a nakon pet mjeseci na tržištu nema ponuda.

Po cijeni od 27,5 miliona dolara, Zorro Ranch se prvi put našao na tržište još u julu.

Podaci o imovini pokazuju da je Epstein kupio ranč 1993. od Garyja Kinga, koji je u to vrijeme bio 30. državni tužilac Novog Meksika. Kupovina se sastojala od privatnog i federalnog zemljišta u zakupu.

Nakon što su se 2019. godine protiv Epsteina pojavile pojačane optužbe u vezi sa njegovom umiješanošću u trgovinu maloljetnicama, državni povjerenik za zemljište prekinuo je ugovor s njim.

"Službeno otkazujemo zakup sa Zorro Ranch i Cypress Inc.", rekla je državna povjerenica za zemljište Stephanie Garcia Richard lokalnoj stanici KRQE u to vrijeme.

"Nikada ne bih potpisao bilo kakve ugovore o zakupu s ljudima kao što je Jeffrey Epstein", dodala je.

Od 1993. godine, Epstein je zakupio dvije parcele državnog fonda, koje je bilo dio njegovog prostranog imanja u Novom Meksiku od 10.000 jutara do njegove smrti 2019. godine.

Smješten u Stenliju, južno od Santa Fea, 7.600 hektara oko kuće ostalo je u vlasništvu Epsteina.

"To je prilično veliki ranč", rekao je za KRQE agent za nekretnine Santa Fe Gus Martinez.

"To je udaljeno imanje. Jedini način na koji možete dobiti pristup je stvarno preko ranča, tako da ne možete jednostavno ući u to imanje jer su kapije zatvorene", dodao je.

Tokom godina, žene su izlazile u javnost optužujući investitora sa sjedištem u New Yorku da ih je seksualno zlostavljao na svom ranču u Novom Meksiku. Iako nikada nije optužen za zločin u Novom Meksiku, imanje je naslikano kao sastavni dio njegove navodne operacije seksualne trgovine za koje postoje optužbe više žena koje tvrde da su bile i silovane na ranču.