Ko se zadnji smije...
8

"Nikad nećeš biti poznata": Kako je Lady Gaga uspjela, iako nije imala podršku

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Lady Gaga je u posljednjih nekoliko mjeseci jedno od najviše spominjanih imena na sceni, a ove godine se dokazala osvojivši velike nagrade za svoj rad u muzičkoj i filmskoj industriji. Ali nije sve uvijek bilo "med i mlijeko", što dokazuje i jedno prisjećanje na Twitteru.

"Stefani Germanotta, nikad nećeš biti poznata", ime je grupe na Facebooku koju su napravile osobe koje su mrzile Gagu na fakultetu. Stefani Germanotta je pravo pjevačicino ime kojim se predstavljala prije nego što je postala Lady Gaga. Fanovi su fotografiju Facebook grupe podijelili na Twitteru, a odmah uz nju su stavili i Gaginu fotografiju na kojoj drži Oscara u rukama.

Nekada je bila osoba koju nisu podržavali, a danas je neko ko se upisao u historiju postavši prva ženska osoba koja je u istoj godini osvojila četiri prestižne nagrade.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

"Imala sam dečka koji mi je rekao kako nikada neću uspjeti, nikada neću biti nominovana za Grammy te da se nada da ću propasti. Rekla sam mu da, jednog dana kad ne budemo skupa, neće moći otići ni po kafu, a da me ne vidi ili ne čuje", rekla je Gaga nedavno za medije.

Kada je održala govor nakon preuzimanja nagrade zahvalila se svojim roditeljima na bezuslovnoj ljubavi i podršci te se obratila Bradleyju Cooperu i rekla mu da ne bi uspjela sve što jeste da nije radila s njim.