Dobitnica Oscara
51

Nicole Kidman o komentarima da nikada neće uspjeti u Hollywoodu: Bila sam ponižena

L. R.
Nicole Kidman (Foto: EPA-EFE)
Nicole Kidman (Foto: EPA-EFE)
Holivudska diva Nicole Kidman nedavno je otkrila kakve je komentare svakodnevno dobivala prije nego što je postala uspješna glumica.
Naime, 56-godišnja glumica nedavno je gostovala na "Radio Times Podcastu", gdje je otkrila kako su joj ljudi govorili da nikada neće imati karijeru u Hollywoodu zbog svoje visine.

Prije nego što je postala zvijezda u SAD-u i dobitnica Oscara za film "The Hours"", Kidman je bila glumica u Australiji i rekla je da je njena visina često bila problem tokom audicija.

"Govorili su mi: 'Nećeš imati karijeru. Previsoka si'", rekla je glumica u podcastu.

Na jednoj otvorenoj audiciji za ulogu u filmu "Annie", Kidman se sjetila da su glumcima na vratima mjerili visinu. Glumci koji su bili previsoki bili su odmah odbijeni, pa se morala na drugi način boriti za ulogu.

"Morala sam progovoriti kroz vrata jer su te odmjeravali prije nego što si ušao. Bila sam ponižena. Zadirkivali su me. Nazivali su me rodom", objasnila je i dodala kako je lagala o svojoj visini.

Inače, Nicole Kidman je visoka 180 centimetara, ali je rediteljima na audicijima redovno lagala da je niža barem za jedan centimetar. Zlostavljanje s kojim se svakodnevno suočavala zbog svoje visine također je dovelo do vrijednih lekcija koje je prenijela svojim kćerkama.

Podsjećamo, Kidman je nedavno reprizirala ulogu Aquamanove majke Queen Atlanne u nastavku "Aquaman and the Lost Kingdom". Uskoro će se put pojaviti u seriji "Expats", koju je također i producirala.