Govorila o nasilju i seksu na filmu
0

Nicole Kidman: Bilo me sramota pjevati, ali ne i urinirati na nekoga

Klix.ba
Nicole Kidman (Foto: AFP)
Nicole Kidman (Foto: AFP)
Američka glumica Nicole Kidman je sa javnosti podijelila svoje mišljenje o seksu, nasilju i ostalim stvarima na filmskom platnu.

Govoreći za The Hollywood Reporter o svojoj sceni uriniranja u filmu "The Paperboy", Nicole Kidman je rekla: "Scena uriniranja me nije šokirala. Imala sam sličnu scenu i u filmu 'Eyes Wide Shut'. Ali opet, mene ne šokira mnogo stvari. Nasilje je mnogo šokantnije od seksa. Seks predstavlja nešto životinjsko. Režiser Lee Daniels je bio opsjednut mojom zadnjicom. Stalno je snimao kadrove otpozadi. Meni je to bilo smiješno, on je smiješan i volim ga. Privlači me njegova divlja priroda. Kada sam u filmu 'Moulin Rouge' morala pjevati, bilo me zaista sramota. Ali urinirati po nekome – ni najmanje".

Četrdesetpetogodišnja Kidman je govorila i o današnjim filmskim zvijezdama.

"Vjerujete da uopšte ne znam šta danas predstavlja jedna filmska zvijezda. Znate da su se pravila igre promijenila kada za najbolju žensku ulogu izaberu Claire Danes iz serije 'Homeland'. Prije nekih 50 godina je postojala specifičnija ideja o filmskoj zvijezdi. Danas su to sve nijanse", rekla je Kidman.

Glumica je također još jednom ponovila i to da ne želi govoriti o svom bivšem mužu Tomu Cruiseu i njegovoj povezanosti sa scijentologijom zbog svoje dvoje djece koju je usvojila zajedno s njim, a koja su također scijentolozi.