Nakon tragične smrti
4

Nick Cave priznao da "komunicira" s preminulim sinom: Kada volimo, onda i tugujemo

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Muzičar Nick Cave objavio je na web stranici The Red Hand Files koju koristi za komunikaciju s fanovima emotivan tekst o tome kako komunicira sa svojim sinom Arthurom koji je tragično preminuo 2015. godine.

Posjetioci ove stranice imaju mogućnost postavljati Caveu pitanja o karijeri, životu i muzici, a među mnogobrojnim pitanjima bilo je i pitanje o njegovom sinu.

"U posljednjih nekoliko godina osjećam da, najčešće kroz snove, komuniciram sa svojim ocem, sestrom i mojom prvom ljubavi koji više nisu među živima. Da li se ti i Susie osjećate tako i komunicirate li na neki način s Arthurom?", glasilo je pitanje.

Cave se zahvalio na predivnom pitanju i rekao da su tuga i ljubav zauvijek isprepleteni, jer kada volimo onda i tugujemo.

"Tuga je strašan podsjetnik na dubinu naše ljubavi i bespogovorna je poput ljubavi. Ona okupira srž našeg bića i kroz naše prste se širi do granica svemira", rekao je.

Dodao je kako sve vrijeme osjeća da je Arthur prisutan.

"Čujem ga kako mi se obraća i vodi me, iako možda nije tu. Ti duhovi, poput ideja, govore o mogućnosti. Pratite svoje ideje, jer se s njihove druge strane nalaze promjene, razvoj i pokajanje. Prizovite ih i dajte im život, jer njihove nestvarne ruke nas vraćaju u svijet iz kojeg smo izbačeni - u bolju sadašnjost i nezamislive promjene", rekao je Cave.

Vezani članci