Objavljen snimak
74

Neugodan trenutak na takmičenju za Miss Universe: Ukrajinka "pobjegla" od ruske predstavnice

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Na TikToku je objavljen snimak koji prikazuje neugodan trenutak između ukrajinske i ruske predstavnice na takmičenju Miss Universe koje je održano prošle sedmice u New Orleansu.

Nakon što je predstavnica Ukrajine na takmičenju za Miss Universe progovorila o odnosu s ruskom predstavnicom na takmičenju, objavljen je i video neugodnog trenutka između njih.

Snimak prikazuje dolazak ruske manekenke Anne Linnikove dok predstavnice ostalih zemalja već poziraju. Linnikova je stala jedno mjesto od predstavnice Ukrajine.

Viktorija Apanasenko koja predstavlja Ukrajinu potom je zamolila Miss Kolumbije da zamijene mjesta kako bi ona bila što dalje od Ruskinje.

@missu_co

Curiosidad: Al llegar la chica de Rusia 🇷🇺, la chica de Ucrania 🇺🇦 hace cambiar a Colombia 🇨🇴 de su puesto. 🤔

♬ sonido original - Missu 👑

Po završetku takmičenja za ukrajinski TV kanal TSN News kazala je da napori da diskvalifikuju rusku predstavnicu nisu uspjeli.

Apanasenko je prokomentarisala i napore ruske takmičarke da se fotografiše pored nje na izboru.

"Nju je njen organizacioni komitet zadužio da napravi selfie sa mnom. I ovo nije prvi put da je to pokušala. Imam samo jedno pitanje za nju i do sada nisam dobila odgovor - podržava li politiku svog predsjednika koji je započeo rat u Ukrajini ili ne. Nekoliko puta su se nudili da naprave 'prijateljski snimak'", kazala je tada.