Počinje 9. novembra
25

Netflix izazvao burne reakcije: U seriji "The Crown" žele pokazati ljubavnu aferu princa Philipa

N. C.
Princ Philip
Princ Philip
Netflix izazvao burne reakcije nakon što se pročulo da u popularnoj seriji "The Crown" žele pokazati aferu princa Philipa.

Naime, prince Philip, suprug Elizabete II, bio je ljubitelj vožnje kočijom. Ta ljubav ga je spojila s Penny Knatchbull, koja mu je postala draga prijateljica. Njihovo prijateljstvo rezultiralo je nagađanjima o aferi koja je sada ponovo isplivala na površinu.

U javnosti su se pojavile nagađanja da bi Netflix u poznatoj seriji mogao prikazati scene afere Princa Philipa i Penny, što je izazvalo izrazito negativne reakcije publike. Serija se na male ekrane treba vratiti 9. novembra, a sadržaji nove sezone zabrinuli su bliske ljude kraljevskoj porodice.

Nakon što su mediji objavili da će se prikazivati intimne scene između para, oglasio se kraljičin glasnogovornik Dickie Arbiter, koji je kraljici služio od 1988. do 2000. godine.

"Serija izlazi samo nekoliko sedmica nakon kraljicine sahrane što je neukusno i okrutno. Istina je ta da je Penny bila dugogodišnja prijateljica cijele porodice. Netflix samo nije zainteresiran za osjećaje drugih ljudi", komentirao je Arbiter, koji je bio povrijeđen potezom Netflixa.

Princ Philip preminuo je u aprilu prošle godine, a njegova supruga kraljica Elizabeta II u septembru ove godine.