Policija traga za 82-godišnjakinjom
15

Nestala majka Michaela Jacksona, sedam dana se nikome ne javlja

Klix.ba
Policija u Los Angelesu je zaprimila prijavu rodbine o nestanku Katherine Jackson (82), majke preminulog pjevača Michaela Jacksona.

Kako navode američki internet portali, Katherine Jackson je nestala prije sedam dana, i od tada niko od članova poredice ne zna gdje je ona, niti se neko čuo s njom.

Prema pisanju TMZ-a Katherinin nećak je policiji prijavio nestanak u subotu kasno navečer, nakon što njeni unuci nisu mogli stupiti s njom u kontakt više od sedam dana.

Njen sin Jermaine Jackson je na Twitteru ranije ove sedmice objavio da je Katherine u Arizoni, gdje se odmara na preporuku liječnika. Međutim, rano jutros, Paris Jackson, kćerka Michaela Jacksona, je također na Twitteru napisala: “Da, baka je nestala. Nisam s njom razgovarala već sedmicu, samo želim da se vrati kući”.

Paris je apelovala na građane da jave policiji bilo kavu informaciju, u slučaju da su je vidjeli ili da znaju nešto o njenom nestanku ili o tome gdje se ona trenutno nalazi.

Kćerka Michaela Jacksona je dodala i to da je “isti doktor koji se brine o zdravlju bake, svjedočio u korist dr. Murrayja, a koji je rekao da je otac bio narkoman (laž)...samo spominjem to”.

Advokat Katherine Jackson je u izjavi za CNN rekao da ona nikada nije otišla od kuće na više od 24 sata, a da se ne javi unucima. CNN je izvijestio da je u posljednje vrijeme nekoliko puta pokušao stupiti u kontakt sa Janet Jackson, njenim glasnogovornikom i advokatima, ali da nisu uspjeli.

Prema nekim informacijama Katherine je 15. jula otputovala iz svoje kuće u Kaliforniji, a trebala je doputovati u Novi Meksiko, gdje su Jacksons Brothers imali koncert.

Navodno je s njom otputovala i najstarija kćerka Rebbie, koja se također ne javlja na telefon.

Porodica Jackson, tačnije Katherine je već neko vrijeme je u svađi zbog finasijskih pitanja sa svojom djecom.