Telefonski razgovor
48

Nekoliko sati prije nesreće princeza Diana odlučila povući se sa svih javnih dužnosti

Klix.ba
Princeza Diana (Foto: AFP)
Princeza Diana (Foto: AFP)
Jedan od najbližih Dianinih prijatelja Richard Kay rekao je kako se s Dianom čuo skoro svaki dan. On je ispričao kako mu je u razgovoru prije nesreće rekla da se povlači sa svih javnih dužnosti te da se ne planira ponovo udavati.

Nekoliko sati prije saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila život princeza Diana nazvala je prijatelja Richarda Kaya i otkrila mu da se povlači sa svih javnih dužnosti te kako mrzi što je porede s Camillom i da ne planira vjenčanje s Dodijem Al-Fayedom.

"Spmenuli smo Camillu jer je Diana bila zabrinuta oko toga hoće li se Charles i Camilla vjenčati. Rekla mi je da ne želi da je se upoređuje s Camillom jer ona nije dobra osoba", rekao je Kay.

Između ostalog mu je rekla i da ne planira brak s Dodijem jer se bojala ponovnog lošeg iskustva.

Vatrogasac Xavier Gourmelon, koji je pritekao u pomoć princezi Diani nakon saobraćajne nesreće, opisao je kako j izgledala nesreća i otkrio koje su bile njene posljednje riječi.

"Nisam znao da je to ona, niko je nije prepoznao. Dok sam prilazio vidio sam da je u automobilu jedna plavuša. Povratila je svijest, pogledala me i rekla: 'O, moj Bože. Šta se dogodilo? Bila je veoma uznemirena", ispričao je Xavier.

Rekao je kako nikoga nije bilo oko automobila kada su stigli vatrogasci.

"Pokušavao sam je smiriti i rekao sam joj da ćemo se mi pobrinuti za nju, a onda je opet pala u komu. Izvukli smo je iz automobila i stavili na nosila. U tom trenutku je doktor rekao da je dobila srčani udar, pokušali smo reanimaciju i nakon 20 sekundi je ponovo došla svijesti", rekao je.