Madonna
0

"Ne želim Sarah Palin u svojoj blizini"

Sarajevo-x.com
Pop kraljica Madonna je na njujorškom koncertu okupljenim fanovima rekla da u svojoj blizini ne želi vidjeti Sarah Palin, guvernerku Aljaske i republikansku kandidatkinju za potpredsjednicu SAD.

Na koncertu u američkom velegradu, u sklopu turneje "Sweet & Sticky", 50-godišnja Madonna je okupljenim fanovima rekla da Sarah Palin nije poželjna na njenim koncertima.

"Sarah Palin ne može doći na ovu zabavu. Sarah Palin ne može u moj show", dodala je slavna pjevačica.

Također, u nastavku koncerta još nekoliko puta je pravila opaske na račun guvernerke Aljaske , oponašajući zvuk automobila koji vozi muž Sarah Palin.

"Ovo je zvuk snowmobilea kojeg ujutro pokušava upaliti muž Sarah Palin."

Da li se poznata pjevačica samo šalila na račun republikanke ili iza toga stoji neki dublji politički razlog, ne znamo. Ali stoji činjenica da je Madonna ovim izjavama uzburkala američku javnost i medije.

Madonna je nedavno dospjela na drugo mjesto Billboardove liste najtraženijih muzičara, odmah ispod nenadmašnih The Beatlesa. No, koliko god bila uspješna, Madonna ipak nije najplaćenija žena današnjice, prenose američki mediji.

Najplaćenija pjevačica prošle godine bila je tamnoputa Beyonce Knowles, koja je za dvadesetak miliona dolara ispred Madonne.