Poslala pismo sudu
2

Navodna žrtva R. Kellyja tvrdi da su oni zaručeni: Zaljubljeni smo, on nije čudovište

I. B.
Joycelyn je poslala "emotivno" pismo sudu (Foto: Twitter)
Joycelyn je poslala "emotivno" pismo sudu (Foto: Twitter)
Žena za koju se tvrdi da je jedna od žrtava zlostavljanja pjevača R. Kellyja, poslala je otvoreno pismo sudu izjavivši kako je zaručena za pjevača te ističući njegove "dobre strane".
Joycelyn Savage napisala je pismo sutkinji Ann Donnelly prije nego što će pjevaču biti izrečena 30-godišnja zatvorska kazna. U pismu navela je kako ona "nije žrtva" kako su je prikazali te da je Kelly divna osoba.

"Moja veza sa Robertom je nevjerovatna. On je najbolja stvar koja mi se dogodila. Imamo posebnu vezu i ludo smo zaljubljeni. On nije čudovište kakvim ga opisuju. Robert koji ja znam je vrlo draga, nježna i dobra osoba", napisala je u pismu na kojem je naznačen datum 13. juni.

Istakla je kako ga podržava danas, te da će tako biti uvijek.

(Foto: Twitter)
(Foto: Twitter)

U nastavku, objasnila je kako je Kelly pozitivan i velikodušan te da je muzika njegova strast.

"Uvijek će se naći pri ruci onima koji su u potrebi. Stvari koje su rečene o njemu, da mene i druge žene drži protiv naše volje, apsolutno nisu tačne. To je potpuno suprotno od onoga kako izgleda moja veza s njim", istakla je.

Zatim je dodala i sljedeće: "Slama mi srce to što se nameće da sam njegova žrtva. Ja sam odrasla žena i mogu govoriti u svoje ime, zbog toga pišem ovo pismo".

Svoje pismo Joycelyn je zaključila riječima da Kelly "zaslužuje da bude kući sa svojim voljenima", no, iako poslano prije presude, ono nije uspjelo pokolebati sutkinju koja mu je izrekla višegodišnju kaznu.

Tvrdnje da je Kelly zlostavljao Joycelyn, koja s njim živi od 2015. godine, pojavile su se 2019. kao i optužbe da je s njim zatrudnjela te da je on dva puta prisilio na pobačaj. Mjesec dana nakon spomenutih optužbi, Savage je sve zanijekala.

Kasnije je u više navrata branila Kellyja i isticala kako je kraj njega "niko ne drži protiv njene volje".

Zanimljivo, advokat njenih roditelja Gerald Griggs izjavio je kako Joycelyn nikada nije obavijestila porodicu o zarukama, kao ni da ranije nisu razgovarali o toj mogućnosti.

Advokat je istakao i kako je vrlo čudno što Joycelyn to nije iznijela pod prisegom, već je saopćila pismom sudu. Njena porodica sumnja u istinitost te priče i nastoji saznati cijelu pozadinu svega, prenosi TMZ.

Kelly je, podsjetimo, prošlog mjeseca osuđen na 30 godina zatvora zbog seksualne trgovine i zlostavljanja djevojaka, a nalazi se i pod samoubilačkim nadzorom zbog "vlastite sigurnosti"