Dobitnica Oscara
20

Natalie Portman objasnila zašto nikada nije pohađala školu glume: To je luksuz za žene

L. R.
Natalie Portman (Foto: EPA-EFE)
Natalie Portman (Foto: EPA-EFE)
Slavna oskarovka Natalie Portman nedavno je otkrila da nikada nije pokušavala ići na časove glume za bolje razumijevanje uloga.
Naime, u novom intervjuu za Wall Street Journal, pričala je o razlozima zašto se nikada nije odlučila na taj korak i jasno povukla granicu između svog privatnog života i uloga koje tumači u filmovima.

"To je luksuz koji žene sebi ne mogu priuštiti. Mislim da djeca ili partneri ne bi imali puno razumijevanja", rekla je.

Inače, takozvana metoda glume je niz tehnika vježbanja odnosno niz različitih pozorišnih praksi, koje nastoje potaknuti iskrene i izražajne izvedbe kroz identificiranje, razumijevanje i doživljavanje unutarnje motivacije i emocija lika.

Također, Portman tvrdi da se ona samo "jako dobro uživi u uloge", koje žive. Poznato je da je Portman za ulogu balerine u filmu "Black Swan" skinula oko 10 kilograma, a za film "Thor: Love and Thunder" je provela 10 mjeseci trenirajući svoju fizičku izdržljivost kako bi bolje zamahnula čekić.

Zanimljivo je da njen stav suprotan od uloge koju glumi u Netflixovom filmu iz 2023. godine "May December". Ona glumi Elizabeth Berry, glumicu koja pokušava shvatiti seksualnu prijestupnicu Gracie Atherton-Yoo (Julianne Moore).

Radnja filma je izmišljeni pogled na priču iz stvarnog života Mary Kay Letourneau, učiteljice iz Seattlea koja je seksualno zlostavljala svog učenika šestog razreda, Vilija Fualaaua. Nakon višestrukih zatvorskih boravaka, Letourneau se na kraju udala za Fualaaua.

Film "May December" dostupan je na Netflixu.