Je li zaslužila Oscara?
0

Natalie Portman imala dublerke u filmu "Black Swan"

Sarajevo-x.com
Natalie Portman (Foto: Bangshowbiz)
Natalie Portman (Foto: Bangshowbiz)
Bila je to najbolja gluma ove godine vrijedna najprestižnije filmske nagrade Oscar. Natalie Portman, ovogodišnja nabolja glumica briljirala je u ulozi strastvene balerine u filmu "Black Swan". No, Portmanova je sada suočena s optužbama da možda ipak nije zaslužila ovaj kipić.

Gledatelji širom svijeta, koji su bili oduševljeni balerinom iz filma "Black Swan", sigurno nisu znali da je Portman imala "malu pomoć" pri snimanju tog filma, kojim je stekla još veću slavu.

Dvadesetdevetogodišnju glumicu, koja čeka prvo dijete, u filmu su u nekim scenama zamijenile dublerke, plesačice Kimberly Prosa i Sarah Lane.

Međutim, njen partner i koreograf na filmu, Benjamin Millepied, istakao je da njena gluma ne bi trebala biti stavljena pod znak pitanja. Millepied, koji je ujedno zaručnik lijepe glumice i otac njenog djeteta, rekao je kako je njen nastup u filmu bio jako uvjerljiv, fantastičan i sa prelijepim plesnim pokretima.

"Mediji pišu da su dublerke uradile veći dio posla. One su se samo pojavile u scenama u kojima se vide noge. Iskreno, 85 posto tog filma je Natalie", rekao je Millepied, prenose američki mediji.

Natalie se počela baviti plesom još kad je bila dijete, a godinu prije početka snimanja filma za koji je dobila Oscara išla je na treninge koji su trajali i po pet sati dnevno.

Prosa, jedna od njenih dublerki je izjavila kako su svi plesači na sceni bili impresionirani plesom holivudske glumice.