Nakon optužbi kćerke
31

Nastavak drame zbog nasljedstva Laneta Gutovića, njegov kolega pojasnio šta se dešavalo u bolnici

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Srbijanski glumac Predrag Smiljković oglasio se povodom sluačaja nasljedstva Milana Laneta Gutovića, a nakon što je njegova kćerka iznijela šokantne optužbe da je prevarena za nasljedstvo.
Milica Gutović, kćerka preminulog srbijanskog glumca, ranije je optužila medicinsku sestru s Vojnomedicinske akademije u Beogradu da je dopustila posjete glumcu u vrijeme zabrana zbog covida, a da je tom prilikom usmeno podijelo svoje nasljedstvo. Ona je navela da je to nečuvena zloupotreba jedne medicinske sestre te da se radi o lažnom usmenom zavještanju kojim je on kćerke lišio ikakvog nasljedstva.

Smiljković se sad oglasio za Telegraf.rs te pojasnio ko su bili ljudi kojima je sestra dopustila da ga posjete.

"Jučer sam se čuo sa Lanetovim sinom, Pajom, jer ja nisam htio da pričam dok ne dobijem njegovu dozvolu, ali i dok nisam saznao sve okolnosti, ipak ja cijenim te momke, znam ih od djetinjstva, čestiti su, bio sam član te kuće, stalno sam bio gost kod njih. Paja me je zvao i rekao mi da nismo ta dvojica ja i taj dr. Vidanović, on je bio načelnik urgentne medicine na VMA, pa me je on uveo, odnosno mi smo zajedno ušli tada i postoji ta sestra Mara koju sad optužuje Milica, a ta sestra je slučajno bila tu, uopšte nije na tom odjeljenju", naveo je glumac na početku.

Istaknuo je da je Gutović bio prilično loše te da nije htio nikakvu posjetu.

"Ti što su bili su zapravo Miličin kum Zarić i pisac Puzić. Oni su došli u posjetu da ga vide, Lane je bio svjestan i rekao im je: "Nisam riješio imovinu, daj da to sada riješimo usmeno". Oni su istaknuli da su potrebna tri svjedoka, a tu je bila ta sestra Mara gdje je i pristala da svjedoči, tako sam ja razumio Paju. Oni su se dogovorili, on im je rekao da će da osigura djecu, odnosno sinove, a kćerkama je ostavio 25 posto od autorskih prava. Oni su krenuli kod notara, jer je taj usmeni testament morao da prođe proceduru, međutim Lane je u međuvremenu pao u komu. Zato kažem da je osjetljivo, njemu se stanje pogoršavalo iz sata u sat. Eto to je cijela istina", pojasnio je Smiljković.

Također, Smiljković je tvrdio da Gutovićeve kćerke uopšte nije poznavao te čak nije znao ni da postoje.

"Sveštenik je na grobu rekao da su mu tu djeca, ali ja sam znao Paju i Janka, međutim, njih dvije nisam znao", naveo je glumac koji ističe da je bio blizak prijatelj pokojnom Gutoviću.

Nakon optužbi Milice Gutović oglasila se i medicinska sestra o kojoj su govorili, a koja je tvrdila da nije tačno da je dopustila posjetu glumcu iako sad Smiljković tvrdi da se to jeste desilo.