U braku bili 18 godina
32

Nakon zahtjeva za razvod: Supruga Kevina Costnera tvrdi da glumac nema pravo da je izbaci iz kuće

L. R.
Christine Baumgartner i Kevin Costner (Foto: EPA)
Christine Baumgartner i Kevin Costner (Foto: EPA)
Supruga glumca Kevina Costnera Christine Baumgartner oglasila se povodom navoda da ne želi napustiti njihovu kuću nakon što je predala zahtjev za razvod braka.
Naime, ona tvrdi da Costner nema zakonsko pravo da je izbaci iz njihovog doma u Santa Barbari. Prema sudskim dokumentima koje su dobili strani mediji, advokat John Rydell tvrdi je da Costner nedavno predao zahtjev kojim bi Baumgartner i njihova djeca napustila dom u kojem žive cijeli svoj život.

Njen advokat je također kritikovao Costnerovu advokaticu, Lauru Wasser, jer nije pristala odgoditi nadolazeće ročište za slučaj, a u kojem će sudac odlučiti o sudbini njegove klijentice i njene djece.

Vijest o tome da Costner nema pravnu osnovu za izbacivanje iz kuće dolazi nakon što se Costner požalio da Baumgartner ne želi napustiti njihov dom unatoč tome što u njihovom predbračnom ugovoru piše da ima rok od mjesec dana da to učini u slučaju razvoda.

Budući da je Baumgartner 1. maja predala zahtjev za razvod braka nakon 18 godina, ona je već trebala iseliti. U izvještaju kojeg su mediji dobili, Costner tvrdi da ona koristi svoj položaj kako bi ga natjerala da pristane na njene finansijske zahtjeve.

Podsjećamo, par se vjenčao u septembru 2004. godine i zajedno imaju dva sina Caydena i Hayesa te kćerku Grace. Glumac također ima četvero starije djece iz prethodnih veza: kćerke Annie i Lily te sinove Joea i Liama.