Brojne usporedbe
44

Nakon tragedije na koncertu Travisa Scotta, internetom kruži video s nastupa Linkin Parka

L. K.
Nakon što je na jučerašnjem koncertu Travisa Scotta poginulo osam osoba, a veliki broj je povrijeđen, popularni reper je na meti osuda jer nije reagovao ispravno te mnogi njegovu reakciju porede sa onim što je Chester Bennington uradio tokom koncerta Linkin Parka.
Policija pretpostavlja da je nepoznati napadač nasilno ubrizgavao injekcije s drogom u vrat ljudi u publici, prilikom čega je teško ranio više od 30 ljudi, a ubio osam. U toku je uviđaj kroz koji će policija pokušati otkriti ko stoji iza napada.

No fokus javnosti je na važnom detalju - reakciji američkog repera na haos koji je nastao u publici. Mnogi ga osuđuju jer je nastavio s koncertom uprkos činjenici da je ispod njega vladao opći haos i ne obaziru se na njegovo saopćenje za javnost u kojem tvrdi da je duboko potresen i da razmišlja o otkazivanju svog narednog koncerta.

Mnogi porede Scottovu reakciju sa reakcijom Chestera Benningtona, legendarnog frontmena grupe Linkin Park, koji je zaustavio koncert čim je primijetio da bi jedan od njegovih obožavatelja mogao biti povrijeđen.

U videu možemo vidjeti Mikea Shinodu kako zaustavlja bend i govori kako je došlo do problema. Bennington zatim poziva ljude u publici da odmah podignu muškarca koji je pao.

"Ustanite svi. Oprostite, ali moramo paziti na sigurnost, stvarno. Niko ne smije biti povrijeđen, sigurnost je na prvom mjestu. Uredu? Pazite na sebe!", rekao je Bennington.

Nedugo zatim je upitao publiku da ponovi šta je potrebno uraditi ukoliko uoče da je neko u publici pao na pod, na šta su svi uglas odgovorili: "Moramo ga podići!".