Porodica potvrdila vijest
44

Nakon teške bolesti preminuo 25-godišnji sin glumca Tima Rotha

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Cormac Roth, muzičar i sin glumca Tima Rotha, preminuo je u 25. godini.

Gitaristi i kompozitoru je u novembru 2021. dijagnosticiran rak germinativnih ćelija trećeg stadija. Preminuo je 16. oktobra 2022. godine, a porodica je tek potvrdila tužne vijesti.

"Bio je divlja i električna lopta energije i njegov duh je bio ispunjen svjetlošću i dobrotom", navodi se u saopštenju porodice.

"Koliko god bio divlji, Cormac je bio i oličenje ljubaznosti. Nježna duša koja je donijela toliko sreće i nade onima oko sebe. Tuga dolazi u talasima, kao i suze i smijeh, kada pomislimo na tog prelijepog dječaka kroz 25 godina i 10 mjeseci koliko smo ga poznavali. Neukrotivo i radosno i divlje i divno dijete. Tek odnedavno muškarac. Volimo ga. Nosit ćemo ga sa sobom gdje god da krenemo", dodaje se.

Roth je objavio dijagnozu na Instagramu. Detaljno je naveo da mu je rak oduzeo polovinu sluha, 27 kilograma težine i samopouzdanje.

U svojoj posljednjoj objavi, videu podijeljenom u augustu, zahvalio se svojim pratiocima na podršci.

"Ne možete uvijek da birate svoju sudbinu. Ne možete uvijek da birate svoju budućnost", poručio je.

Objavio je album "Python" 2018. godine, a pomogao je i s muzikom za film Michela Franca iz 2020. "New Order". Također je objavljivao muziku na Soundcloudu.

Njegova porodica ga je nazivala "izuzetno darovitim i izvanrednim muzičarem čija strast i ljubav prema stvaranju muzike seže još od vremena kada je njegova gitara bila veća od njega".

Dodali su: "Cormacovim riječima: 'Pobrini se da radiš stvari koje voliš'."

Iza njega su ostali roditelji Tim Roth i Nikki Butler te brat Hunter Roth.