Novi problemi
67

Nakon skandala s humanitarnom akcijom razvodi se jedna od najpoznatijih influenserica svijeta

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedna od najpoznatijih influenserica svijeta Chiara Ferragni nakon drame iz decembra prošle godine i skandala oko humanitarne akcije, razvodi se od repera Fedeza - prenose italijanski mediji.

Čini se da su nedavni pravni problemi influenserice odigrali značajnu ulogu u raskidu. Prema websiteu Dagospia.com, problemi u njihovoj vezi počeli su još od prošlogodišnjeg Sanrema, ali je Chiara odložila donošenje bilo kakvih odluka da podrži svog bolesnog supruga.

Međutim, kada se našla u nevolji, Fedez je navodno pokazao manje razumijevanja, okrivljujući nju i pravne probleme s kojima se suočava za negativan efekat na njegovo poslovanje.

To je dovelo do ciklusa rasprava u kojima je eskalirala napetost dok je Chiara pokušavala držati stvari pod kontrolom. Na kraju, Fedez je navodno pobjegao u Miami sa svojom pomoćnicom, što je kulminiralo time što je napustio njihov dom.

Neki na društvenim mrežama smatraju da je riječ o PR strategiji da se influenserica vrati na staro - odnosno da vrati svoj imidž prije skandala oko prodaje božićnih kolača od kojih je dio trebao ići u humanitarne svrhe.

Italijanka je u saradnji s kompanijom Balocco osmislila blagdanski kolač s njenim prezimenom na njemu koji se prodavao po 9 eura. Novac od prodaje trebao je biti doniran pedijatrijskoj bolnici Regina Margherita u Torinu za prikupljanje sredstava za liječenje djece s rakom kostiju.

Kompanija je proizvela kolače prije same prodaje donirala je 50.000 eura bolnici, dok je Chiara uz pomoć humanitarne akcije zaradila milion eura. Vlasti su optužile tri kompanije "da su primijenile nepoštenu komercijalnu praksu pri oglašavanju sugerirajući potrošačima da će svakom kupovinom doprinijeti humanitarnoj akciji što nije bio slučaj.