Kontroverzna objava
304

Nakon prelaska na islam Sinead O'Connor izjavila da ne želi provoditi vrijeme s bijelcima

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je prošle sedmice objavila da je s katoličanstva prešla na islam, poznata irska pjevačica Sinead O'Connor, koja je promijenila ime u Shuhada' Davitt, na Twitteru je poručila kako više ne želi provoditi vrijeme s bijelcima.

"Veoma mi je žao. Ono što ću reći zvučat će rasistički i nikada nisam pomislila da ću se ovako osjećati. Ali zaista više ne želim provoditi vrijeme s bijelcima (ako je to naziv za one koji nisu muslimani). Nijednog trenutka, ni zbog jednog razloga. Odvratni su", napisala je na Twitteru.

Nakon ove objave uslijedile su žestoke reakcije. Mnogi njeni pratioci poručili su joj kako ih je razočarala, no bilo je i onih koji su je podržali i poručili joj da se ne izvinjava zbog toga kako se osjeća.

No, O'Connor nije stala na tome te je u sljedećem tvitu napisala kako je zanima da li će Twitter cenzurati njenu objavu.

"Baš me zanima da li će Twitter ovo zabraniti kada dopušta ljudima poput Trumpa i Milbanka da bacaju sotonsku prljavštinu čak i na moju zemlju", poručila je na Twitteru.