U Hollywoodu
0

Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje policija pretresla vilu Marilyna Mansona

N. C.
Marilyn Manson (Foto: EPA-EFE)
Marilyn Manson (Foto: EPA-EFE)
Policija u Los Angeles potvrdila je da je u ponedjeljak izvršen pretres kuće 52-godišnjeg muzičara Marilyn Manson u Hollywoodu.

Potraga je navodno povezana s tekućim istragama Mansona, rođenog kao Brian Hugh Warner, kojeg je više od 15 žena optužilo za seksualni napad i fizičko zlostavljanje - uključujući trostruku nominaciju za Zlatni globus Evan Rachel Wood.

Manson očigledno nije bio kod kuće u vrijeme pretresa u ponedjeljak, prema TMZ-u, a prema izvještaju nakon pretresa, policijski službenici su izuzeli sve tehnološke aparate na koje je moguće spremiti sadržaj.

Ranije ovog mjeseca, pjevač je prodao svoju kuću u Hollywoodu, ali nije jasno da li je to ista nekretnina koju je pretresla policija u ponedjeljak.

Menson se trenutno suočava s tri tužbe žena koje su navodno bile seksualno zlostavljane u prošlosti, uključujući njegovu bivšu djevojku Ashley Morgan Smithline.

Četvrta tužba za seksualno zlostavljanje, koju je podnijela Jane Doe, odbačena je na sudu u septembru zbog isteka roka odnosno zastarjelosti slučaja.

Menson se ranije osvrnuo na optužbe protiv njega na Instagramu, rekavši da su njegove intimne veze uvijek bile u potpunosti zasnovane na konsenzusu sa istomišljenicima, nazivajući tvrdnje žena užasnim iskrivljavanjem stvarnosti.

"Moji intimni odnosi su oduvijek bili potpuno usaglašeni s partnercama koje imaju isto mišljenje. Bez obzira na to kako - i zašto - drugi sada odlučuju da krivo predstave prošlost, to je istina", dodao je Manson.