Djevojci je bilo neugodno
23

Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje internetom se širi bizarna snimka Vina Diesela

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Nakon optužbi da je Vin Diesel seksualno zlostavljao asistenticu, internetom se dijeli stari intervju glumca, koji su mnogi opisali kao "problematičan".

Naime, gledatelji Dieselovo ponašanje prema voditeljici u ovom intervjuu nazivaju "jezivim i neugodnim".

Te 2017. godine Vin Diesel je imao intervju s brazilskom YouTube zvijezdom Carol Moreirom tokom promocije filma "XXX: The Return of Zander Cage".

"Volim te. Tako si seksi. Volim je. Šta nije u redu? Jesam li ja jedini koji govori kako je lijepa", rekao je obraćajući se snimateljima. Carol mu je zahvalila na komplimentu, ali glumac se nije zaustavio: "Kako da ja odradim ovaj intervju? Ona je tako lijepa. Idemo odavde, idemo na ručak. Bože, volim je. Pogledaj kako je lijepa", govorio je.

Unatoč njenim pokušajima da se nastavi intervju, Diesel je samo nastavljao govoriti (taj dio možete pogledati od 11:35).

Spomenuti intervju se sada dijeli društvenim mrežama, a gledatelji ne prestaju kritikovati glumca.

"Moram reći, nešto mi je bilo čudno u vezi s njim otkako sam vidio ovaj video prije nekoliko godina. Iako sam razočaran, ne mogu reći da su me najnovije vijesti iznenadile", "Tako je jeziv", "Jedan od najčudnijih intervjua ikad", "Ne vjerujem u optužbe, ali baš se upucavao", "Nema poštovanja, neprofesionalan je i zvuči predatorski", neki su od komentara na X-u.

Podsjećamo, u tužbi podnesenoj u Los Angelesu u četvrtak bivša glumčeva asistentica Asta Jonasson tvrdi da ju je glumac seksualno napao u jesen 2010. godine, tokom snimanja filma "Brzi i žestoki 5" u Atlanti.

Dieselov advokat je izjavio da glumac odbacuje sve optužbe kojim ga tereti nekadašnja asistentica Jonasson, a među njima je tvrdnja da ju je pribio uz zid dok je "vršio seksualni čin nad sobom".