Showbiz
13

Nakon 20 godina prijateljstva: Quentin Tarantino uspio osvojiti srce Ume Thurman

Klix.ba
Dvadeset godina nakon što su zajedno radili na filmu "Pulp Fiction", Uma Thurman i vječiti neženja Quentin Tarantino su konačno postali i par. Njihovo dugogodišnje prijateljstvo sada je preraslo u romantičnu vezi, što je ispunilo Tarantinovu želju koji gaji prema Umi osjećaje godinama.
Foto: EPA
Foto: EPA
Uma, Tarantinova "muza" ostavila je svog vjerenika dečka Arpada "Arkija" Bussona prošlog mjeseca. A potvrdu da je u novoj vezi dala je na crvenom tepihu na kojem se pojavila s Tarantinom.

"Jednostavno se desilo i sada su zajedno. Voli je godinama", rekao je izvor blizak paru za US Weekly magazin.

Par je prošetao crvenim tepihom držeći se za ruke, a čak su i zaplesali.

"Uvijek je postojala privlačnost između njih. Ona je popuštala s vremena na vrijeme i tako je njihova veza uvijek funkcionirala", dodao je izvor.

]Devet godina nakon što su se prvi put udružili Tarantino je bio režiser atraktivnoj plavuši na filmu "Kill Bill" 1 i 2. Sada su se pokrenule špekulacije o tome da bi treći nastavak mogao biti realiziran. Govoreći o prijateljstvu i partnerstvu s Tarantinom Uma je govorila kako smatra da su razlike te koje ih ujedinjuju.

Foto: EPA
Foto: EPA
"Mi smo zaista različite osobe, ali upravo zbog toga je zabavno kada razgovaramo. Imamo vrlo različite poglede. One je ekstrovertan i javna ličnost, a ja sam introvertna. Imamo potpuno različite karaktere", kazala je Uma još 2004. godine.

Iako je poznato da višenagrađivani režiser gaji osjećanja prema Umi već dugi niz godina, ovo je prvi put da su u isto vrijeme bili slobodni.

Uma iza sebe ima brak sa glumcem Ethanom Hawkeom s kojim ima dvoje djece. Tarantino se zabavljao sa Mirom Sorvino, Kathy Griffin, Sofiom Coppola i Julie Dreyfus, no nikada nije imao ozbiljnijih namjera.

"Ne kažem da se neću nikada oženiti i imati djecu prije 60. godine, ali izabrao sam i na ovom putu sam sam jer je ovo moje vrijeme za stvaranje filmova", rekao je Tarantino jednom prilikom o svom statusu "samca".