Bračni krah
19

Nakon 19 godina razvodi se Jennifer Grey, zvijezda kultnog filma "Prljavi ples"

E. Sk.
Grey i Gregg: Njihov brak službeno će biti raskinut 16. februara 2021.
Grey i Gregg: Njihov brak službeno će biti raskinut 16. februara 2021.
Jennifer Grey koja se proslavila ulogom Frances "Baby" Houseman u filmu "Prljavi ples" finalizirala je razvod od svog dugogodišnjeg supruga, glumca Clarka Gregga s kojim je bila u braku 19 godina.

Prema pisanju magazina People, glumica je u brakorazvodnoj parnici osigurala da njen suprug ne dobije ništa od novca koji je zaradila ulogom u kultnom filmu "Prljavi ples" iz 1987. i njegovom filmskom nastavku iz 2004. godine.

Kako se dalje navodi, njihov brak službeno će biti raskinut 16. februara naredne godine.

Prema sudskom izvještaju glumica se s dvije godine mlađim suprugom dogovorila o zajedničkom vlasništvu nad njihovom porodičnom kućom na šestomjesečno razdoblje, međutim, samo će glumica koristiti dom.

Ukoliko se par odluči za prodaju kuće, zaradu će podijeliti na jednake dijelove. U braku koji su sklopili 2001. godine, Grey i Gregg postali su roditelji 18-godišnje kćerke Stelle. Dogovorili su se da će zajedno brinuti o troškovima svoje kćerke dok ne napuni 24. godine.

"Nakon 19 godina zajedno, razdvojili smo se, znajući da ćemo uvijek biti porodica koja voli, cijeni i brine se međusobno jedni za druge. Nedavno smo donijeli tešku odluku o razvodu, ali ostajemo bliski i duboko zahvalni na životnom putu kojega smo dijelili i divnoj kćerki koju smo odgojili", napisala je Grey u opisu fotografije na kojoj grli supruga.