Vraćen u SAD
20

"Najzgodniji kriminalac" Jeremy Meeks izbačen iz Velike Britanije

Klix.ba
Jeremy Meeks
Jeremy Meeks
Amerikanac Jeremy Meeks kojeg mnogi nazivaju "najzgodnijim kriminalcem" je izbačen iz Velike Britanije nekoliko sati prije zabave organizovane povodom lansiranja magazina Man About Town.

Meeks je stigao na aerodrom Heathrow avionom American Airlinesa iz Los Angelesa u pratnji supruge Melisse i menadžera Jima Jordana, ali nije prisustvovao zabavi povodom lansiranja magazina na čijoj je naslovnici.

Njegov menadžer je rekao da Meeks nije uhapšen, ali da ga je zadržala granična policija i vratila ga u New York iako je imao svu potrebnu dokumentaciju.

"Nisu ga pustili da uđe u zemlju. Uznemiren je, policija ga je uvela u avion", navodi se na internet-stranici bivšeg zatvorenika i sadašnjeg modela.

Meeks se snimao dok je bio na aerodromu.

"Muka mi je od ovog. Nisu me pustili, London me ne želi ovdje nakon što sam odslužio svoju kaznu. Ovo je glupost. Pratnja, pratnja, nema smisla", kazao je Amerikanac.

On je pažnju privukao kada je njegovu fotografiju objavila policijska stanica u Stocktonu nakon što je uhapšen zbog posjedovanja poluautomatskog pištolja. Osuđen je na 27 mjeseci zatvora, a nakon izlaska na slobodu je dobio dobio ugovor i postao model.

Menadžer Jordan tvrdi da je Meeks imao vizu, kao i pismo službenika koji je zadužen za njegovu uvjetnu kaznu. Carini su prišli zajedno, pasoši su im pregledani, a kada je Jeremy pokazao pismo, odvojen je na stranu. Menadžer i supruga su ga čekali pet sati u restoranu na aerodromu, a onda im je rečeno da će Jeremy biti vraćen u SAD.

Jordan će tražiti pomoć Američke ambasade.

"Bio je na pravom putu, ovo je njegov novi život. Sada je veoma tužan, ali se nadamo da je ovo samo prepreka nakon koje će se oporaviti", dodao je menadžer.