Ispod 160 centimetara
51

Najniže glumice i pjevačice Hollywooda, spas im predstavljaju štikle

Klix.ba
Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter
Na malim i velikim ekranima je nekad nemoguće procijeniti visinu glumaca i pjevača te nam zato nikada nisu privukle pažnju veoma niske glumice kojih je mnogo u Hollywoodu.

Kristen Bell iza sebe ima bogatu karijeru kroz koju je prošla na štiklama, jer je visoka samo 154 centimetra. Međutim, ona nije pustila da joj nedostatak visine stane na put te ga je iskoristila na pravi način. Njen muž je visok čak 182 centimetra te su njihova djeca prosječne visine.

Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)
Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)

Stefani Joanne Angelina, poznatija kao Lady Gaga je rođena njujorčanka koja je visoka 155 centimetara. Ova informacija je šokirala mnoge koji je nikada nisu vidjeli uživo, jer na slikama ne izgleda niska.

Ariana Grande je u svijet slave zakoračila sa samo 13 godina te od tada korača crvenim tepisima širom svijeta. Visoka je 153 centimetra te je u nekoliko navrata izjavila kako joj to ne smeta i kako nema kompleks zbog visine.

Ariana Grande (Foto: EPA-EFE)
Ariana Grande (Foto: EPA-EFE)

Cher Lloyd je visoka 157 centimetara, a visina joj nije predstavljala problem u karijeri manekenke, pjevačice i autorice.

Supruga Willa Smitha Jada Pinkett Smith je visoka samo 150 centimetara, dok je Will od nje viši čak 38 centimetara. Zbog toga su njihova djeca viša od Jade, a ona ističe kako joj to nikad nije predstavljalo problem.

Jada Pinkett Smith (Foto: EPA-EFE)
Jada Pinkett Smith (Foto: EPA-EFE)

Anna Kendrick, Salma Hayek, Shakira, Reese Witherspoon, Emilia Clarke i Nicki Minaj su još samo neke od poznatih žena koje su napravile uspješnu karijeru ne obazirući se na to što su niže od svojih kolegica. One su istakle kako im visina nikad nije predstavljala prepreku u ostvarivanju snova te kako su je odlučile okrenuti u svoju korist.