Iznenadio arogancijom
13

Najneugodniji trenutak s Oscara je intervju Hugha Granta: Drski odgovori i prevrtanje očima

N. O.
Foto: ABC/Twitter
Foto: ABC/Twitter
Hugh Grant izazvao je nezadovoljstvo kod gledalaca sinoćnje dodjele Oscara zbog svog čudnog i vrlo neugodnog intervjua s Ashley Graham na crvenom tepihu.

Premda je britanski glumac poznat po svojoj duhovitosti i nerijetko sarkastičnim odgovorima, Ashley Graham na to nije bila spremna. Također, nije se svidjelo ni gledaocima te je zaradio brojne kritike zbog svojih grubih odgovora.

Naime, manekenka je upitala Granta je li uzbuđen zbog mogućnosti pobjede nekog od glumaca, na šta je Grant odgovorio: "Ne, niti jednog posebno".

Graham je potom pokušala s drugim pitanjem te je glumca pitala šta nosi na sebi, a on je odgovorio: "Samo moje odijelo".

Ashley je nastavila s pitanjima te se dotakla njegovog filma "Knives Out: Glass Onion": "Reci mi kako je bilo glumiti u filmu 'Glass Onion'? Bio je to tako nevjerovatan film. Zaista mi se dopao. Kako je snimiti tako nešto?".

"Pa, jedva da sam bio u tome. Pojavljujem se oko tri sekunde", odgovorio je glumac.

Graham je ponovo pokušala nastaviti razgovor kazavši: "Da, ali ipak, pojavio si se i zabavio si se, zar ne?", na šta je odgovorio: "Skoro".

Shvativši da ne može dalje razgovarati s glumcem, Graham je završila intervju, a činilo se da je Grant zbunjeno odmahnuo glavom dok je odlazio.

Društvene mreže preplavile su reakcije na ovaj trenutak te su ga prozvali "potpunom katastrofom". Bilo je i onih koji su kritikovali Granta zbog "nepristojnih" odgovora, ali i poručili da je njegovo "prevrtanje očima na kraju bilo odvratno".