Showbiz
0

Najkraći brakovi iz svijeta showbiz-a

Sarajevo-x.com
Ponukani "svježim" brakorazvodnim zahtjevom Pamele Anderson, redakcija The Timesa je sastavila listu brakova iz svijeta muzike, filma i showbiz-a koji su najkraće trajali. Vjenčanja tih osoba su uglavnom skuplja nego što prosječna osoba zaradi novca u cijelom životu, a bračna idila potraje jedva nekoliko mjeseci.

Liza Minnelli i David Gest

Vjenčanje je bilo kao iz bajke, ali je brak trajao jedva 16 mjeseci. Razvod je trajao nekoliko godina jer su se Liza i David međusobno optuživali za spolno prenosive bolesti, zlostavljanje i pokušaj trovanja.

Cher i Gregg Allman

Tri dana nakon što je brakorazvodna parnica pjevačice Cher i njenog muža Sonnyja bila okončana, Cher se udala za Gregga Allmana u Las Vegasu. Nakon deset dana, pjevačica je ponovno podnijela zahtjev za razvod no otkrila je da je trudna pa se par nakratko pomirio. Ipak, nakon nekoliko mjeseci sve je bilo gotovo.

Jennifer Lopez i Chris Judd

Iako je prema riječima J.Lo to bio muškarac iz njenih snova, ona je razvod zatražila 10 mjeseci nakon što je rekla "Da, uzimam". Nekoliko mjeseci ranije Jennifer je bila vjerena za Ben Afflecka, a nakon toga se udala za Marca Anthonyja s kojim čeka dijete.

Shannen Doherty i Ashley Hamilton

Vjenčali su se dvije sedmice nakon upoznavanja, a razveli se pet mjeseci kasnije.

[SLIKA]2[/SLIKA]Renee Zellweger i Kenny Chesney

Vjenčali su se na Karibima nakon četiri mjeseca zabavljanja, a sedam mjeseci nakon toga, brak je bio poništen.

Carmen Electra i Dennis Rodman

San gotovo svakog muškarca očigledno nije važio i za Dennisa Rodmana jer je samo devet dana nakon vjenčanja s Carmen, zatražio poništenje braka. Nakratko su se pomirili, ali šest mjeseci kasnije započeli su "pravu" pravnu rastavu.

[SLIKA]1[/SLIKA]Nicholas Cage i Lisa Marie Presley

Kćerka Kralja Elvisa Prisleya razvela se od Nicolasa Cagea samo 107 dana nakon vjenčanja. Začuđujuće, ali njen brak s Michaelom Jacksonom trajao je duže - čak 19 mjeseci.

Drew Barrymore i Jeremy Thomas

Glumica je medijima izjavila kako je vlasnik velškog bara "ljubav njenog života" no samo šest sedmica nakon vjenčanja, par se odlučio razići. Ipak, Barrymore nije odustala od braka. Udala se za komičara Toma Greena u julu 2001., a on je podnio zahtjev za razvod tokom kraja iste godine.

Britney Spears i Jason Alexander

Tadašnja princeza popa Britney Spears udala se u Las Vegasu za svoju ljubav iz školskih klupa. Kada se vjenčanje pojavilo na svim naslovnicama širom svijeta, njena majka je "učinila sve" kako bi se brak poništio. To se i dogodilo samo 55 sati kasnije.

Zsa Zsa Gabor i Felipe de Alba

Gabor se udavala devet puta, a njen najkraći brak trajao je samo jedan dan. Ipak, ovaj "brak" ne može ući u anale kao najkraći jer je Gabor još bila udata za svog sedmog muža.

Robin Givens i Svetozar Marinković

Glumica se 1997. udala za trenera tenisa, a brak im je trajao 24 sata. No prema izjavama Marinkovića, brak je trajao jedva sedam sati.

Vezani članci