Završila u suzama
15

Najemotivniji trenutak s Emmya: Glumica se popela na binu uprkos dijagnozi pa nagrađena ovacijama

N. O.
Screenshot/FOX
Screenshot/FOX
Jedan od najemotivnijih trenutaka dodjele Emmyja bio je kad se Christina Applegate popela na binu i ostala u suzama nakon toga zbog ovacija koje je dobila.

Dodjela nagrada održana je sinoć u Peacock teatru u Kaliforniji, a Applegate se popela na scenu kako bi uručila nagradu za najbolju sporednu i najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji.

Dok je glumica penjala na podijum u Los Angelesu, publika je ustala na noge, ostavljajući je vidno dirnutom zbog prijema.

"Hvala vam puno! O moj Bože! Totalno sramotite mene i moj invaliditet ustajanjem", rekla je zvijezda što je izazvalo mnogo smijeha u publici.

"Tijelo koje nije napravljeno uz pomoć Ozempica", dodala je Applegate pozivajući se na popularni lijek za mršavljenje.

Nastavila je obraćajući se prisutnima: "Neki od vas me možda poznaju kao Kelly Bundy iz serije 'Bračne vode'. Ne moramo da aplaudiramo svaki put kada nešto uradim", dodala je nakon što je dobila još jedan aplauz.

Tokom 2021. godine Applegate je otkrila da joj je dijagnosticirana multipla skleroza (MS) dok je snimala seriju "Dead to Me". Od tada, glumica je otvoreno govorila o tome kako je bolest pogodila i čak je priznala da možda nikada više neće glumiti.

U javnosti se pojavljivala sa štapom, a u intervjuu za Vanity Fair govorila je kako još uvijek može voziti svoj automobil, ali na kratke udaljenosti.

"Postoje određene stvari koje ljudi uzimaju zdravo za gotovo u svom životu, a koje sam i ja uzela zdravo za gotovo. Silaziti niz stepenice, nositi stvari - to više ne možete. Je*eno je sranje", kazala je Applegate.

Istaknula je kako izbjegava gužve zbog oslabljenog imuniteta te da ne želi previše stimulacije nervnog sistema.