Showbiz
4

Najduži brakovi: Poznati parovi koji prkose vremenu

Klix.ba
Sting i Trudie Styler (Foto: Pinterest)
Sting i Trudie Styler (Foto: Pinterest)
Iako svakodnevno čitamo o razvodima poznatih parova, postoje i oni čija je svakodnevnica potpuno drugačija. U nastavku pročitajte koji su to holivudski parovi najduže u braku.

Sting i Trudie Styler u braku su od 1992. godine.

"Nema tu nikakve tajne, jednostavno smo imali sreću", rekao je Sting za Daily Mail prošle godine.

Keith Richards i Patti Hansen
Keith Richards i Patti Hansen

Keith Richards i Patti Hansen upoznali su se 1979. godine kada je Keith imao problema s drogom, a vjenčali su se u decembru 1983. Keith kaže da mu je upravo Patti spasila život. Imaju dvije kćerke Theodoru i Alexandru. Gitarista je u autobiografiji za magazin Life napisao da je oženjen najljepšom ženom na svijetu.

Alice Cooper i Sheryl Goddard (Foto: EPA)
Alice Cooper i Sheryl Goddard (Foto: EPA)

Alice Cooper i Sheryl Goddard vjenčali su se u martu 1976. godine i imaju troje djece. Cooper je 2011. godine izjavio za Guardian da nikada nije prevario Sheryl.

"Ako se oženite osobom koju volite nikada ne biste uradili ništa što bi je moglo povrijediti. Iskreno, bio sam okružen mnogim prelijepim ženama, ali uvijek bih im rekao da nisam zainteresiran".

Iman i David Bowie (Foto: EPA)
Iman i David Bowie (Foto: EPA)

David Bowie i Iman bili su u braku od 1992. do 2016. godine kada je Bowie preminuo u 69. godini. Njihova kćerka Alexandria, poznata kao Lexi, ima 15 godina.

"David nije svađalica. Englez je pa uvijek nekako ostane miran dok ja vrištim. Onda, on me uvijek uspije nasmijati, s njim je uvijek zabavno", rekla je Iman 2010. godine za Harper's Bazaar.

Ringo Starr i Barbara Bach (Foto: EPA)
Ringo Starr i Barbara Bach (Foto: EPA)

Ringo Starr i Barbara Bach u braku su od 1981. godine.

"Jednostavno je. Volim svog muža i to je moja tajna", izjavila je Bach prošle godine za People nakon 34 godine braka.

Ringo se složio sa svojom suprugom i rekao da voli Barbaru isto kao što ju je volio kad su se tek upoznali i da je blagoslovljen što su još uvijek zajedno.

Charlie Watts i Shirley Ann Shepherd
Charlie Watts i Shirley Ann Shepherd

Charlie Watts i Shirley Ann Shepherd u braku su od 1964. godine. Imaju kćerku Serafinu i unuku Charlotte.

"Ona je nevjerovatna žena", rekao je bubnjar grupe The Rolling Stones dodajući da je jedina stvar zbog koje žali to što ne provodi dovoljno vremena kući.

Johnny Cash i June Carter bili su u braku od 1968. do 2003. kada je June umrla u 73. godini. Četiri mjeseca kasnije preminuo je i Johnny Cash.

"Moj otac je obožavao moju majku, a John je isti takav. Veoma je dobar čovjek i živjela sam s njim dobar život", rekla je June jednom prlikom.